На 22 август Русия е извела в Черно море новия

...
На 22 август Русия е извела в Черно море новия
Коментари Харесай

Русия изведе в Черно море новия си боен кораб Циклон, който носи 8 ракети Калибър

На 22 август Русия е извела в Черно море новия си военен транспортен съд " Циклон ", който неотдавна бе признат в състава на Черноморския флот на Руската федерация, оповестява УНИАН.

Говорителят на Обединеното командване на Силите за защита на Южна Украйна (ОК " Юг " ) Наталия Гуменюк заяви пред телевизионния канал " Еспресо ", че съветските сили са извели в морето едновременно три кораба с крилати ракети " Калибър ", в това число " Циклон ". Общият залп от ракети от този вид сега е до 20 броя.

Според Гуменюк неотдавна съветските военни са направили " разузнаване с пердах " на противовъздушната защита на Украйна благодарение на единични безпилотни самолети.

" Това значи, че руснаците се готвят да нанесат нови ракетни удари по територията на Украйна “, изясни тя.

Какво е известно за кораба " Циклон "

През юли Русия разгласи проектите си да удари Украйна от новопостроения дребен ракетен транспортен съд " Циклон ". Въпреки това, съгласно Военноморски сили на Украйна, този транспортен съд два пъти не е минал нужните проби. Русия се е пробвала да тества кораба през 2021 и 2022 година, само че без триумф, написа УНИАН.

На борда на кораба има осем крилати ракети " Калибър ".

Наскоро ОК " Юг " на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) заяви, че актуалната интензивност на съветската авиация и наличието на бойни кораби в черноморските заливи е индиректен симптом за подготовка за бъдещи офанзиви.

Представителят на ГУР Вадим Скибицки предизвести, че в Деня на независимостта на Украйна, 24 август, Русия може да прибегне до нова масирана ракетна офанзива.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР