На 22 август Китай ще проведе военни учения с бойни

...
На 22 август Китай ще проведе военни учения с бойни
Коментари Харесай

Китай ще проведе военни учения с бойни стрелби в Източнокитайско море

На 22 август Китай ще организира военни учения с бойни стрелби в Източнокитайско море покрай провинция Джъдзян в източната част на страната, съгласно китайската администрация за морска сигурност.

Отбелязва се, че съгласно Администрацията за морска сигурност на провинция Джъдзян учението ще се организира на 22 август от 02.00 до 16.00 часа.

Подробности не се дават.

Ученията на Народноосвободителната войска на Китай в разнообразни региони, в това число морето и въздушното пространство към Тайван, не са спирали от началото на месеца, те са отговор на визитите на американски делегации на острова на 2-3 август., делегация, водена от ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси, посети Пелоси в Тайван, а на 14-15 август делегация, водена от сенатор Ед Марки.

Официалните връзки сред централното държавно управление на Китайската национална република и нейната островна провинция бяха прекратени през 1949 година, откакто силите на Гоминдан, водени от Чан Кайши, победени в революция с Комунистическата партия на Китай, се реалокираха в Тайван. Бизнес и неофициалните контакти сред острова и континентален Китай се възобновяват в края на 80-те години. От началото на 90-те години страните започнаха да контактуват посредством неправителствени организации - Пекинската асоциация за развиване на връзките през Тайванския проток и Фондацията на Тайпе за продан сред двете страни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР