На 22 април (понеделник) от 19:00 ч. зрителите ще разберат

...
На 22 април (понеделник) от 19:00 ч. зрителите ще разберат
Коментари Харесай

Комедийният спектакъл „Колко е важно да бъдеш сериозен“ от Оскар Уайлд гостува в НДК, София 

На 22 април (понеделник) от 19:00 ч. феновете ще схванат „ Колко е значимо да бъдеш сериозен “ с брилянтния текст на Оскар Уайлд. Това е неговата последна пиеса – считана за негово висшо достижение. Заплетеният сюжет, комичните обстановки и персонажите със мощен темперамент ще приковат вниманието на публиката от първата минута, до края на представлението.
Спектакълът на Драматичен спектакъл „ Никола Вапцаров “ – Благоевград се играе с голям триумф от 2021 година и продължава да бъде един от най-обичаните от феновете. Режисьор е Антон Угринов, който търси отговори за моделите на живеене на обществото със модерна интерпретация на това класическо произведение. Той слага на сцените на Театър „ Възраждане “, Театрална работилница „ Сфумато “, Народен спектакъл „ Иван Вазов “, а „ Колко е значимо да бъдеш сериозен “ е първата му режисура на сцената на театъра в Благоевград.
Сценограф и костюмограф на представлението е Ванина Цандева, която построява актуалната визия на спектакъла; композитор на представлението е Калин Николов – един от най-отличаваните композитори.
През 2022 година спектакълът получи две номинации за театралните награди „ Златен Кукерикон “ в категория „ Най-добър театър “ и „ Режисура “.
Актьорите, които ще Ви пренесат в света на Оскар Уайлд са: Нено Койнарски, Йордан Ангелов, Лора Христова, Недиляна Павлик, Албена Чобанова, Жанет Керанова, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Теодор Куков и Десислава Кадийска.
„ Няма нищо по-сигурно от това, че всички ние повече или по-малко заобикаляме да бъдем откровени с другите, а постоянно и със самите себе си. Както тогава по този начин и през днешния ден, живеем в общество, в което всеки се пробва да показа себе си не подобен какъвто е, а подобен какъвто би желал да бъде в очите на другите или както споделя Оскар Уайлд – „ Всеки в края на краищата се оказва някой различен “. – споделя режисьорът Антон Угринов.
Билети за представлението в София може да закупите на касата на НДК или онлайн на tickets. ndk. bg и grabo. bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР