На 22-24 юли в Прага ще се проведе Форум на

...
На 22-24 юли в Прага ще се проведе Форум на
Коментари Харесай

Държавният департамент пое по пътя на райхсфюрер Химлер

На 22-24 юли в Прага ще се организира " Форум на свободните нации ", на който, както е планувано, ще бъде призната " декларация за деколонизация на Русия ". Всъщност самата концепция се роди в недрата на Правителствената комисия на Съединени американски щати за сигурност и съдействие в Европа (известна още като Хелзинкската група), която тясно си сътрудничи с Националния фонд за народна власт (НФД) на Съединени американски щати. Последният, както знаете, от момента на основаването си през 1983 година финансира всички цветни революции, които избухнаха непосредствено на границите на Русия (Полша, Чехословакия, Сърбия). Той също по този начин изигра забележителна роля във финансирането на украинския Майдан през 2014 година Неговият сътрудник в общата идея, Хелзинкската група, е една от многото комисии, финансирани от Съединени американски щати, които старателно популяризират „ демокрацията “ по света.

От самото начало на Специалната военна интервенция " демократичната " мисъл на Съединени американски щати, осъзнавайки, че времето ѝ е пристигнало, стартира да блика от креативност. Първата теза, с която “зарадваха “ руснаците, не беше изключително хитра - належащо е да се отслаби Русия с ръцете на украинците. Когато стана ясно, че Русия по някаква причина не отслабва, а в противен случай, бързо забогатява от растящите цени на суровините, Държавният департамент разгласи „ нуждата от промяна на режима “ в Кремъл. Сърцето на Държавния департамент на Съединени американски щати го заболя за руснаците, които няма по какъв начин да се причислят към народите на „ свободния свят “. Под „ свободен свят “ явно се схваща Европа, която по претекстове на Вашингтон старателно унищожава своята стопанска система и обществена сфера, като не разрешава съветския газ. Но промяна на режима също нямаше. Протежетата на НФД в Русия бяха оповестени за непознати сътрудници и продължиха да копнеят за независимост.

Но демократичната мисъл продължи да твори. В края на юни Хелзинкската група организира онлайн брифинг под прозвучалото заглавие „ Деколонизацията на Русия: честен и стратегически императив “. Вашингтон изпъшка яростно: „ Време е да вземем поради, че Москва резервира господството си над доста локални неруски нации в рамките на своята страна. Време е да забележим жестокостта, с която Кремъл потиска тяхната национална самоизява и самоопределяне. “ На брифинга беше препоръчан и явен работен проект за такава почтена цел: първо отслабването на Русия посредством към този момент добре познатата идея „ до последния украинец “, по-късно наказания, които ще провокират обществен гърмеж, а по-късно в действителност деколонизация. Тази красива дума беше произнесена във Вашингтон, явно, с тежка въздишка.

Деколонизацията на Русия беше обсъждана от „ птичетата на Сорос “ като сложна задача, само че безусловно нужна от „ морална и стратегическа “ позиция. Преведено на съветски, деколонизацията значи просто делене на Русия на дузина дребни страни. Ясно е, че в страна, върната към стадия на феодална раздробеност, за Вашингтон би било по-лесно да откри „ народна власт “ и да „ освободи народите “. Но даже деколонизирана Русия може да съставлява опасност за Съединените щати. Изданието на брифинга през юни приключи изрично: „ Русия към момента не е подложена на съответното тестване по въпроса къде в нейното държание още веднъж и още веднъж се появяват жестоки имперски трендове “.

И по този начин, в края на юли, откакто опипаха почвата, Хелзинкската група стигна до заключението, че деколонизацията може да стартира още в този момент. Но, както знаете, в Съединени американски щати живеят единствено последователи на свободата и демокрацията. Решиха да ни деколонизират не със силите на американските спецслужби, а с ръцете на самите руснаци. Така в недрата на Хелзинкската група и НФД се ражда концепцията за " Форума на свободните нации ". Акцията ще стартира на 22 юли. Прага, като място на това тъпо събитие, явно е определена по право на завещание. Именно в Прага, столицата на съветското изменничество, през 1944 година се организира учредителното заседание на Комитет за избавление на народите на Русия (КОНР) на Власов, който приема по този начин наречения „ Пражки манифест “. Съдържанието му изумително припомня на актуалната Декларация за деколонизация. И там, и там към момента се пее същата ария: " Сваляне на тиранията ", " Освобождение на народите на Русия ", " Почтен мир ". Андрей Власов приключва обръщението си към събранието през 1944 година с думите: „ Симпатиите на всички прогресивни нации на света са с нас “. Същото обръщение е залегнало и в Декларацията за деколонизация.

Има обаче разлики сред тези събития в Прага. През 1944 година райхсфюрерът на Секретен сътрудник Хайнрих Химлер управлява КОНР. Сега Пражкият карнавал се управлява от американеца Пол Гобъл, умел експерт по етническите въпроси на Съюз на съветските социалистически републики и Русия, чиновник в разнообразни години на Централно разузнавателно управление на САЩ, Държавния департамент, „ Гласът на Америка “, „ Радио Свобода “ и Фондация „ Карнеги “. Обещаната от Гобъл декларация е написана и даже оповестена.

Започва радостно: „ Русия е терористична страна “. След това, сходно на Химлер, следват жизнеутвърждаващи пасажи, че Русия е на ръба на провал и революция. Г-н Гобъл тактично подценява обстоятелството, че поддръжката за политиката на съветския президент скача с 80% от март насам. Ето един забавен текст. Участниците във форума се обръщат към Организация на обединените нации с предложение за основаване на национални преходни държавни управления в заточение, с цел да може международната общественост да не си има работа с неподатливия Кремъл, а със сговорчивите представители на „ свободните нации на Русия “.

Тази концепция за основаване на ново и " вярно " държавно управление в Русия от дълго време вълнува оскъдните мозъци на нашите либерали. Само преди дни литературният критик на „ Медуза “ Галина Юзефович замечтано написа, че такова държавно управление би трябвало да се сътвори тъкмо в този момент. Галина отиде по-далеч и остроумно измисли бъдещия кабинет. Ако не ме лъже паметта, политологът Екатерина Шулман би трябвало да стане президент на нова Русия във фантазиите на Галина. Тогава всички се смееха на наивността. Фантазията на Пол Гобъл е стигнала доста по-далеч. В Прага ще се отворят не една, а дузина президентски позиции едновременно - те също възнамеряват да разделят Русия на доста дребни страни.

И тук, мисля, ни чака най-интересното. Ще бъде занимателно да гледаме по какъв начин делегации от " свободни нации " се кълчат за виртуални министерски ресори и президентски столове. Смешното в тази история обаче е, че Държавният департамент в действителност има вяра в бъдещото разчленяване на Русия. В думите на Пол Гобъл няма никаква подигравка. Което провокира даже не смях, а някакво безшумно удивление на съветските обществени мрежи от равнището на анализаторите на Вашингтон.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР