На 22-24 август ръководители и представители на над 65 държави

...
На 22-24 август ръководители и представители на над 65 държави
Коментари Харесай

БРИКС заобикаля и обезсилва Запада

На 22-24 август ръководители и представители на над 65 страни от целия свят се събраха в Южноафриканския Йоханесбург на 15-тата среща на върха на БРИКС. Обсъдиха значими тематики като одобряването на БРИКС като международна организация, като противник и геополитическа противотежест на западния съюз Г-7.

Особено внимание отделиха на „ бягството от тиранията на $ " и критериите за асортимент на нови членки. Бяха признати в организацията шест страни - Египет, Иран, Саудитска Арабия, Арабските Емирати, Аржентина и Етиопия. Впечатляващи със свои стопански и военни активи поотделно, респектиращи с население над 4 милиарда. На опашката за банкет са други над 30 страни.

Страните в БРИКС основават ново икономическо пространство за обмяна на артикули и услуги, минават към търговия с национални валути, заобикалят зависимостта от западните финансови институции Световната банка и МВФ, приготвят основаването на своя обща работна валута. Трябва да се означи обаче, че БРИКС не е антизападна платформа.

Ван Юмин от Китайската академия за интернационалните проучвания: „ БРИКС не е закрит клуб. Първоначалното желание на основателките на групата се състои от „ три НЕ ": да не се стартира от нула; да не се влиза в лагерна борба със Запада; да не се опитва някой да бъде сменен, а да се усъвършенства настоящата интернационална конструкция. "

Западни коментатори и аналитици упорстват да изобразят БРИКС като геополитически конкурент на „ Голямата седморка ".
Китайският президент Си Дзинпин: „ БРИКС значи правдивост по света и с присъединението на нови членове организацията единствено ще усили силата си... Неприемливо е някои страни да постановат своите правила и регулации като интернационалните правила ". Ясно е кого има поради.

Повечето в БРИКС по един или различен метод са били или са пострадали от цивилизационни интензивности на англо-американците. От колонизации, интервенции, прокси войни, цветни революции, стопански наказания, а в последно време и от зловредни неолиберални прогресивизми. БРИКС заобикаля и обезсилва Запада.

Само злонамерени коментатори не видяха, че в Йоханесбург БРИКС потвърди, че е международна, а не районна организация. Компетентни в интернационалните каузи наблюдаващи видяха в тази среща едно мини-ООН.

На запад няколко дни се правеха, че там нищо изключително не се е случило, след това отхвърлиха всякаква вероятност, най-после се нахвърлиха със злобни прогнози и оценки. Че те съвсем всички в тоя БРИКС са антиколониални автокрации и репресивни диктатури! Докога Индия, която сякаш се гордее, че е демократична страна, опряна на закона, ще остане въвлечена в един тим с такива!

Предстоят информационно-психологически нервности, нахвърляне с подривни средства върху страни в БРИКС, закани и наказания. Американският план за световна агресия завършва. Испанският Rebelion предизвестява:

„ БРИКС носи на света вяра, че несправедливият световен ред, насаден от Запада, най-сетне ще стане минало... Съединени американски щати обаче нееднократно са внедрявали „ троянски коне " в неподконтролните им интернационалните организации... в Организация на обединените нации, Арабската Лига, Организация за африканско единение, Съюзът на самостоятелните страни и т. н.... Винаги подготвени да служат на Съединени американски щати и ционистките съобщества са Саудитска Арабия, Мароко, ОАЕ и Бахрейн. "

Уместна отпратка към историята. Несъмнено Пекин и Москва са разискали и заплахата от „ троянските коне " на чичо Сам, когато преди 15-ина години са подготвяли БРИКС. Мерят си всяка стъпка и работят пределно внимателно. Важен знак знак за това беше огромният дипломатически триумф на Китай да сдобри през април непримиримите до неотдавна врагове Иран и Саудитска Арабия.

Asharq Al-Awsat от Саудитска Арабия: „ Превзели света след разпада на Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати през днешния ден се сблъскват с нова действителност. Ветровете духат не както желае „ еднополярният транспортен съд ", има стихии, заплашващи неговото корабоплаване. БРИКС - това са 40% от популацията на планетата и към 26% от международния Брутният вътрешен продукт. Стана избавителен пояс, фантазия, която обгръща страните една след друга. "

На този декор Европейски Съюз замязва на външна страна с отблъскващо лъчение. А наближават извънредно трагични, исторически за Съюза евроизбори. Вероятно след тях еврокирчовците към този момент не ще могат да спомагат интензивно за съсипването на Европа даже в западния и край.

Щом Русия не рухна под небивалите в историята финансово-икономически наказания, значи разширеният БРИКС ще се съпротивлява доста по-мощно и безапелационно. А хибридният конфликт в Украйна изтощава ресурсите на евронатовците, става все по-непоносим за европейците. И ето, немският „ Шпигел " приканва държавното управление в Берлин да спре поддръжката за тази война.

Бившият министър председател на Италия Конте: „ Поражението е за всички. Време е да създадем почтен разбор - не е налице съветско проваляне ". В Будапеща Виктор Орбан: „ Западът се провали. Остава пращане на бойци. " Мераклии европейци обаче да водят война с Русия остро не доближават освен в Унгария.

Британският The Telegraph на 28 август цитира сондаж на „ съветски демократи " в Литва за публичното мнение в Европейски Съюз: „ С смут разкрили, че във Франция и Германия се възхищават на Путин. За спора в Украйна 36% от немците винят Съединени американски щати, 15% - НАТО, 9% - Украйна и единствено 29% Путин. Във Франция 46% винят Съединени американски щати, 36% - Русия, 19%- Украйна и 40% - Путин. "

Скоро почти по този начин и ще гласоподават.

В Йоханесбург от 65 страни нито една не осъди Русия, резервираха неутралитет. Сигнал за обезверено надяващия се на противоположното Запад, че Глобалният Юг към този момент не може да бъде подценяван, а светът е пъстър, многополярен и повече не може да бъде ръководен както преди.

Най-популярният коментатор в Съединени американски щати, май и в света, Тъкър Карлсън: „ Америка към този момент напълно не може да е пример за народна власт... към този момент никой не желае да купи майдани, противозаконна имиграция и джендъризъм... Модата през днешния ден е страната да се ръководи от луди хора. "

На неофициалната среща на министрите на защитата на Европейски Съюз през днешния ден в Толедо българският министър на защитата Тодор Тагарев упорствал за дълготраен ангажимент на Европейски Съюз в поддръжка на Украйна, който да способства за нейната сигурност и демократично европейско бъдеще.

Автор:Д-р Илия Илиев

Източник:Труд

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР