На 21 юни принц Уилям навърши 41 години. Последните девет

...
На 21 юни принц Уилям навърши 41 години. Последните девет
Коментари Харесай

Бъдещият крал - как се промени животът на Уилям след смъртта на Елизабет Втора

На 21 юни принц Уилям навърши 41 години. Последните девет месеца от живота му се оказа доста по-различни, в сравнение с той или някой различен от обкръжението му си е представял.

През юни 2022 година принцът означи първите си четири десетилетия в светлината на Платинения празник на баба си кралица Елизабет Втора. Само няколко месеца по-късно тя умря на 96-годишна възраст, като остана най-дълго царувалия монарх в историята на Англия.

За принц Уилям нямаше доста време за тъга макар околните връзки с баба му, тъй като животът му се промени с стремглави темпове. Баща му Чарлз стана крал, с което пък Уилям - първородният му наследник, автоматизирано стана и престолонаследник на страната.

С това пристигна новата и доста виновна купа - принц на Уелс, а брачната половинка му Кейт Мидълтън стана принцеса на Уелс. Така фамилията им се оказа натоварено със задачата да поддържа по всевъзможен метод краля и брачната половинка му, до момента в който в това време се пробва да направи измененията в живота на трите си деца по-лесни за приемане.
 Снимка 623681
Източник: GettyImages

През януари 2023 година Уилям трябваше да преживее един от най-тежките си моменти - излизането на автобиографичната книга на принц Хари " Резервният ". В нея по-малкият брат насочи няколко съществени обвинявания към батко си и загатна епизод, в който са стигнали до физическа разпра. Уилям избра да не разяснява по никакъв метод изказванията.

Вместо това принцът на Уелс се отдаде на усилена работа. През ноември предходната година беше в Бостън за раздаването на учредените от него награди Earthshot. В края на март посети Полша и изрази безрезервната си поддръжка за Украйна. А в това време работеше по акцията си за справяне на бездомността в родината си.

Най-яркият миг от деветте му месеца като принц Уелс беше по време на коронацията на татко му на 6 май тази година, когато Уилям се врече във честност на крал Чарлз. А на 21 юни камбаните на Уестминстърското абатство биха в чест на 41-ия рожден ден на принца - чест, която малко на брой получават, напомнят People.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР