На 21 юли Уан И, член на Политбюро на ЦК

...
На 21 юли Уан И, член на Политбюро на ЦК
Коментари Харесай

Уан И се срещна с премиера и вицепремиера на Етиопия

На 21 юли Уан И, член на Политбюро на Централен комитет на ККП и шеф на Службата за външни връзки на Централен комитет на ККП, на път за срещата на високо ниво на БРИКС по въпросите на националната сигурност в Южна Африка посети Етиопия. Там той се срещна надлежно с премиера на Етиопия Абий Ахмед Али и вицепремиера и външен министър Демеке Меконнен.

Абий Ахмед Али изрази своето удивление от огромните достижения, реализирани по пътя на социализма с китайска специфичност, както и твърдото предпочитание на Китай за път на развиване, съгласуван със личните си национални условия. Той уточни, че Етиопия е подготвена да схване философията и опита на китайското развиване, да се стреми да реализира самодостатъчност на селското стопанство и бърз стопански напредък и да предизвиква екологичното стабилно развиване. Уан И съобщи, че Китай и Етиопия са взаимни стратегически сътрудници в доста браншове. Двете страни имат общи цели и желания и са осъществили ползотворно съдействие в границите на взаимното създаване на „ Един пояс, веднъж “ и Китайско-африканския конгрес за съдействие.

На среща с Демеке Меконнен Уан И съобщи, че Китай има огромен капацитет за съдействие с Етиопия. Страната е подготвена да ускори контактите на високо ниво и обмена сред разнообразни ведомства с Етиопия, да поддържа мощни и авторитетни предприятия в вложението и просперитета в Етиопия, да форсира осъществяването на основни планове за съдействие, да разшири обсега на двустранната търговия и да помогне на Етиопия да насърчи индустриализацията и модернизацията на селското стопанство, както и да усъвършенства нейното без значение развиване. Демеке от своя страна съобщи, че Етиопия поддържа самодейностите, препоръчани от китайския ръководител Си Дзинпин за световно развиване, за световна сигурност и за световна цивилизация и е подготвена да си сътрудничи с Китай за използване на „ концепцията за спокойно развиване в Африканския рог “ и поощряване на районния мир и разцвет.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР