На 21 юли Пентагонът съобщи, че Украйна ще получи от

...
На 21 юли Пентагонът съобщи, че Украйна ще получи от
Коментари Харесай

Telepolis: Оръжия за Украйна в помощ срещу разследването на прокурора Мюлер?

На 21 юли Пентагонът заяви, че Украйна ще получи от Съединени американски щати $200 млн в границите на „ съдействието в областта на сигурността”, написа журналистът от Telepolis Флориан Рьотцер в обявата Waffen für die Ukraine für Hilfe gegen Mueller-Ermittlungen?”. Тези средства ще отидат за стъкмяване, образование и съвещания по подсилване на отбранителната дарба на украинските войски, съобщили от Пентагона за изданието.

Авторът отбелязва, че от 2014 година Съединени американски щати са вложили за поддръжка на украинския „ бранш на сигурността” над един милиард $. Този път обаче не става дума за оръжие, а за системи за командване, разузнаване, връзки и за здравно доставяне. През май Пентагонът за първи път изпрати в Украйна „ смъртоносно оръжие” във тип на противотанкови ракети Javelin.

Според Флориан Рьотцер, Доналд Тръмп този път съумял да подписа договорка с Киев, предлагайки оръжието в подмяна на преустановяване на присъединяване на Украйна в следствието на специфичния прокурор Робърт Мюлер срещу някогашния началник на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР