На 21 януари на официалния сайт на F1 беше публикуван

...
На 21 януари на официалния сайт на F1 беше публикуван
Коментари Харесай

Обявиха българин за потенциален пилот във Формула 1

На 21 януари на формалния уебсайт на F1 беше оповестен лист с 20-те млади водачи, чието показване допуска максимален късмет да стигнат до най-престижната пистова конкуренция в света, заяви autobild.bg. За наслада на всички фенове на моторните спортове у нас в селекцията от гении влиза и Никола Цолов - най-успешният български картинг водач и първенец за предходната година в испанската Формула 4. Едва 16-годишният Цолов, който стана седми в Световния шампионат по картинг за 2020, прикова вниманието на легендата Фернандо Алонсо (носител на купата при водачите във F1 за 2005 и 2006). Именно чрез организацията на Алонсо А14 Мanagement Цолов направи първите си стъпки в света на надпреварите с 1-местни болиди.

През 2023 година Цолов ще се състезава във Формула 3 като част от френския тим ART Grand Prix, чийто водач Виктор Мартенс завоюва купата през миналия сезон. „ За мен е наслаждение, че ще мога да направя тази крачка напред и следващата година да карам във Формула 3 за ART Grand Prix - съобщи Никола. - Тимът е доста сполучлив във всеки един шампионат, в който взе участие и за този тим са карали доста водачи от Формула 1. Суперщастлив съм, че започваме дружно нашето странствуване. "

Никола господства испанската Формула 4 през 2022 година в първия си сезон при болидите, като завоюва 13 победи в 21 старта и 15 пъти започва от полпозишън.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР