На 21 септември майор Йордан Йорданов направи последния си полет

...
На 21 септември майор Йордан Йорданов направи последния си полет
Коментари Харесай

Майор Йордан Йорданов от Крумово направи последния си полет

 На 21 септември майор Йордан Йорданов направи последния си полет на вертолет Ми-17 и беше изпратен в запаса от сътрудниците си от военно формирование 32040 – Крумово, оповестяват от авиобазата. Командирът на 24-та авиационна база бригаден военачалник Димитър Иванов му благодари за отдадеността на работата, високия професионализъм по време на неговата над 30-годишна работа в авиобазата и за богатия на практика опит, който е предал на сътрудниците си.

Също по този начин водачът получи премия от командира на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров за приноса му за развиването на вертолетната авиация и отличното осъществяване на поставените задания. Командването и сътрудниците му подариха статуетка на риболовец, с цел да му припомнят, че занапред нататък ще има повече време за заниманието си, и пожарникарска каска с нарисуван вертолет.

Майор Йорданов е измежду най-опитните командири на екипажи за гасене на пожари и през миналата година интензивно участваше в пожарогасенето с вертолет AS 532 AL " Cougar " на пожарите край Твърдица, с. Розино, с. Старосел, с. Михилци, в региона на с. Югово и на Национален парк " Рила ".

Майор Йордан Йорданов е роден на 22.09.1966 година в гр. Левски, област Плевен. Завършва ВHВВУ “Г. Бенковски " през 1989 година със компетентност " Летец-пилот за Военновъздушни сили на вертолет ". Преминава през редица длъжности от младши водач до шеф на щаба на вертолетна ескадрила, осведоми уеб сайтът otbrana.com

В следствие е " Инспектор по летателна подготовка ", а от 2019 година е Началник на служба  " Безопасност на полетите и справедлив надзор ". Преминал е курсове за повишение на квалификацията във ВА " Г. С. Раковски ", както и профилирани курсове за проучване вертолет AS 532 AL " Cougar " във Франция. Многократно награждаван с предметни и парични награди, както и с награден знак " За Вярна работа под знамената IV степен " и " За принос към Министерство на защитата ".

Той е летец-пилот 1-ви клас с 3500 летателни часа и е летял на L-29, Ми-2, Ми-8, Bell 430, Ми-17 и A S 532 AL " Cougar "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР