На 21 септември 2021г., за 40-ти юбилеен път, светът отбелязва

...
На 21 септември 2021г., за 40-ти юбилеен път, светът отбелязва
Коментари Харесай

РКИЦ и Съюзът на ветераните организират серия от събития за Международния ден на мира

На 21 септември 2021г., за 40-ти юбилеен път, светът отбелязва Международния ден на мира, разгласен от Общото заседание на Организация на обединените нации за ден в поддръжка на идеалите на всеобщия мир. Обединени и въодушевени, тази година Peace Run, дружно с Дружеството на Организация на обединените нации в България, фондация «Докосни дъгата», Руския културно-информационен център и Съюза на Ветераните от войните на България провежда поредност от начинания, отдадени на мира.

" Ние имаме вяра, че е пристигнал моментът в историята на човечеството да вървим умишлено и градивно напред с зоркост, състрадание и решителност. От всеки един член на международното семейство се изисква възобновено възприятие за персонална отговорност, както и по-дълбоко схващане и признание на вътрешната причинност на всички хора и нации по земята. ", споделят уредниците.

Ето и програмата на поредицата от събития, отдадени на мира, хармонията и разбирателството:

Изложбa „ Фонтан на изкуството "

Дата: 15.09 - 30.09
Място: Руски културно-информационен център
ул. Шипка 34, Мраморна зала
Начало: Всеки ден от 10:00 до 20:00 часа
В експозицията са събрани многочислени колоритни произведения в нереален жанр - част от нюйоркската сбирка творби на Шри Чинмой - мъдрец, стихотворец и художник.
Забележително е, че Шри Чинмой е също по този начин създател на една от най-глобалните начинания за международен мир - Peace Run (Пробег на мира), в който с поддръжката на Организация на обединените нации и УНИЦЕФ постоянно взимат присъединяване хиляди хора от над 150 страни на всички 7 континента.
За своите художествени композиции от цветове и форми Шри Чинмой споделя: " Моите картини са шадраван, извиращ от сърцето. " Колекции от многочислените му картини са показвани в независими изложения в Карнеги Хол - Ню Йорк, Харвардския университет - Бостън, Лувъра - Париж, изложба „ Свят на единството " - Цюрих, Градска изложба Шинджуку - Токио, Сградата на Секретариата на Организация на обединените нации - Ню Йорк и доста други.

Работилница за мир

Дата: 17.09, 18.09, 20.09
Място: Южен Парк, до статуята с гълъбите
Начало: 15:00
На намерено в парка дребни и огромни ще могат посредством рисунки да споделят своите хрумвания за мир. Очакваме всички миротворци в Южния парк, наоколо до централния вход пред статуята с гълъбите. Ще рисуваме, ще тичаме с факела за мир, ще ви описваме приказки и ще се забавляваме дружно, всеки ден от 15 до 19 часа.
Cъбота 15.00 - работилница от Руски дом в София!

Концерт за мир

Дата: 19.09. (неделя)
Място: Руски културно-информационен център,
ул. Шипка 34, Мраморна зала
Начало: 18:00 часа
Имаме рядката опция да чуем австрийските виртуози Манду и Вишудхи Трюмер, които ще ни зарадват със своите осъществявания на арфа и китайско ерху. Концертът „ Мелодии на мира " ще ни придвижи в магичния свят на чистата естетика, създавайки едно незабравимо надълбоко прекарване.

Лекция на тематика „ Само мечтателите за мир могат да преобразят света "

Дата: 20.09. (понеделник)
Място: Руски културно-информационен център,
ул. Шипка 34, Мраморна зала,
Начало: 19:00 часа
Лектор: Ангикар Джорджевич, Сърбия, работил дълги години в УНИЦЕФ в Ню Йорк и Женева. Той ще приказва за смисъла на мира в човешкия живот и по какъв начин да насърчаваме културата на мира.

Официално честване на Международния ден на мира и закриване на Седмица на мира

Дата: 21.09. (вторник)
Място: Руски културно-информационен център,
ул. Шипка 34, Мраморна зала,
Начало: 19:00 часа
• 19:00 - Мраморната зала е отворена за свободно разглеждане.
• 19:30 - Официална част където специфичните посетители на събитието ще споделят своите мисли за мира и усещанията си от картините.
• 20:00 - Коктейл със здравословни храни и питиета.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР