На 21 октомври т.г. председателят на НД Русофили и председател

...
На 21 октомври т.г. председателят на НД Русофили и председател
Коментари Харесай

Николай Малинов за втори път се срещна със Сергей Лавров

На 21 октомври т.г. ръководителят на НД „ Русофили " и ръководител на Политическа партия РВО Николай Малинов се срещна в Москва със Сергей Лавров, министър на външните работи на Руската федерация.

Основната тематика на диалога, който е продължение на диалога, извършен сред Николай Малинов и Сергей Лавров през септември т.г., бяха опциите на русофилските организации да спомагат за построяването на пълностоен и положителен облик на Русия; да оказват помощ за одобряването на историческата памет в поддръжка на положителни връзки сред българския и съветския народи; да се включват интензивно в разговора с неправителствени и политически организации в границите на вероятната и нужна „ национална дипломация ".

Сергей Лавров акцентира, че неправителствените организации по света с положително отношение към Русия, в това число и русофилските организации в България, могат да създадат доста по посока на одобряването на многополюсния свят, чиято основа, философия и цел е доброжелателното и градивно съдействие сред народите.

Николай Малинов даде на своя хазаин спомагателна информация за активността на русофилските организации в България, които посредством своето многообразие и специфичност не изчерпват интензивността на НД „ Русофили ".

Двамата събеседници потвърдиха своето общо схващане, че са нужни по-чести и съдържателни взаимоотношения сред българските русофили и руснаците, които обичат България и които са свързани по един или различен метод с нея.

Сергей Лавров и Николай Малинов се договориха за регулярни срещи във връзка на обсъжданите тематики.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР