На 21 октомври Благоевград ще се превърне в център на

...
На 21 октомври Благоевград ще се превърне в център на
Коментари Харесай

Благоевград се превръща в център на високотехнологичния бизнес в България

На 21 октомври Благоевград ще се трансформира в център на на високотехнологичния бизнес в България като хазаин на годишната конференция на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST).

Най-значимото събитие за промишлеността на знанието у нас ще събере водачите от високотехнологичния бранш. Организатори са конференцията са AIBEST в партньорство с Община Благоевград, като тематиката на събитието ще бъде „ Отвъд провокациите “.

Конференцията ще е с безвъзмезден достъп, само че изисква предварителна регистрация на уеб страницата на събитието – 

В събитието ще вземат присъединяване представители на едни от най-големите български и интернационалните компании у нас, които дружно с представители на локалните и държавни управляващи ще дискутират факторите и ограниченията, които би трябвало да бъдат взети на локално и национално равнище за привличането на нови вложения и за основаването на нови работни места. По последни данни софтуерната промишленост и секторът на изнесените бизнес услуги и образува 6.6% от Брутният вътрешен продукт на страната. Прогнозата към 2024 година сочи, че промишлеността ще продължи да се развива и да бъде главен дирек в българската стопанска система, като относителният й дял в Брутният вътрешен продукт на страната ще доближи 11.2%.

Непосредствено преди старта на форума, в 9.30 часа в Американския университет в зала Aspire (до книжарницата в постройка Студенски център „ Америка за България “) ще бъде проведен брифинг за представителите на медиите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР