На 21 октомври 1969 г. е осъществен първият успешен опит

...
На 21 октомври 1969 г. е осъществен първият успешен опит
Коментари Харесай

Интернет става на 53

На 21 октомври 1969 година е сбъднат първият сполучлив опит на учени от Калифорнийския университет (Лос Анджелис) и от Научно-изследователския институт в Стамфорд, (Кънектикът) да свържат два компютъра – по тази причина и този ден се счита за рожден ден на международната компютърна мрежа – Интернет.

По-късно на 29 октомври същата година се появяват и същинските мрежи, които образуват Интернет – те остават в историята под името ARPANET, чието създаване е дело на американския департамент на защитата. ARPA значи Advanced Research Projects Agency. По сходен метод учени от Англия, Съединени американски щати и Франция основават техните лични национални компютърни мрежи, само че всяка от тях била друга. За Интернет в днешния смисъл на думата стартира да се приказва в интервала 1973-1983 година, когато се обмисля решаването на казуса за сливане на националните мрежи.

Решението е бил протоколът TCP/IP. На 1 януари 1983 година ARPANET трансформира своите истински мрежови протоколи от NCP на TCP/IP, като по този метод е основано ядрото на днешния Интернет, пише .
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР