На 21 ноември от 14:00 часа служители от сектор Охранителна

...
На 21 ноември от 14:00 часа служители от сектор Охранителна
Коментари Харесай

Беседа по пътна безопасност изнесоха служители от Второ РУ – Плевен пред ученици от НУ „Единство“

На 21 ноември от 14:00 часа чиновници от бранш „ Охранителна полиция “ при Второ районно управление (на МВР) – Плевен изнесоха сказка по пътна сигурност пред ученици от начален курс на учебно заведение „ Единство “ в регионалния град. Децата от II-те класове си припомниха образно верните места и методите за секване на пътното платно при придвижване в Плевен, местата за безвредна игра и отдих. По забавен метод униформените чиновници на реда Христо Попов и Николай Вачев срещнаха с специалността на служителя на реда. Появата им в учебното заведение провокира доста безредици и интерес. В налична форма те описаха за динамичното си всекидневие и концентрираха вниманието на учениците към отговорностите да съблюдават разпоредбите в учебно заведение и на пътя. Служителите на реда срещнаха децата с особеностите на полицейската униформа и най-важните полицейски атрибути – нагръден полицейски знак, стоп-палка, радиостанция, светлоотразителна жилетка, защитна каска и защитен щит. Всеки един от малчуганите имаше опция да се допре до тях и най-малко за малко да се почувства част от полицейските сили.

Децата посрещнаха с голяма наслада гостуването на чиновниците на реда, като задаваха доста въпроси и споделяха свои наблюдения.

Партньорството сред плевенската полиция и учебните заведения в района в разнообразни превантивни начинания, е обичайно и потребно за образуването на отговорно държание и дисциплина на подрастващите. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР