На 21 май на площада пред читалище „Цани Иванов“ в

...
На 21 май на площада пред читалище „Цани Иванов“ в
Коментари Харесай

Борован отбеляза празника си с богата програма

На 21 май на площада пред читалище „ Цани Иванов “ в Борован се организира обичайният празник на селото. Стотици поданици и посетители се стекоха, с цел да се насладят на чудесната стратегия и да се повеселят дружно. Гости на тържеството бяха кметове, представители на разнообразни политически сили и общински съветници.
Кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова приветства жителите и гостите с пожелания за здраве и благополучие.
„ Въпреки тежкото време, в което живеем, търсим метод да поддържаме традициите си живи, тъй като нашата нация е претърпяла доста по-тежки моменти, само че е оживяла, с помощта на непреклонния си дух, богатата си психика, усърдие, неподправена добрина и гостолюбие, безрезервност към семейство, жанр и Родина… “, сподели тя в словото си.
Поздравителни адреси дойдоха от всички кметове на общини в област Враца, от Мустафа Карадайъ – ръководител на Движението за права и свободи, от Камен Костадинов, от Явор Хайтов от национални представителни, шефове на учебни заведения и детски градини, нотариус Евгения Христова, от доста институции, жители и посетители на общината.
Съгласно Наредбата за символиката на Борован, на празника на селото се връчва почетното звание „ Наградата на Борован “. Комисията по номинациите излезе с предложение пред общинския съвет с оценката да бъдат удостоени Мая Донкова Дончовска-Марковска – шеф на главно учебно заведение „ Св.Св Кирил и Методий “ в Борован, и Данаил Христов Донов /Посмъртно/ за приноса им в развиването на образователното дело в общината, създаване на съвременна база на двете учебни заведения и работата по планове. Кметът на общината инж. Десислава Тодорова връчи почетни плакети и букети на Донкова и на брачната половинка на Донов - Веселина.
Тържествената стратегия продължи със осъществявания на мажоретен и танцов състав към читалище „ Развитие “ - Бяла Слатина. Кулминацията на празника беше концертната стратегия на певицата Десислава, след което жителите и гостите се любуваха на обилна фойерверк стратегия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР