На 21 март, в галерия „Стил се състоя откриването на

...
На 21 март, в галерия „Стил се състоя откриването на
Коментари Харесай

Не показани творби на Димитър Казаков - Нерон предизвикаха огромен интерес

На 21 март, в изложба „ Стил " се състоя откриването на „ Самотният император ", галерия на Димитър Казаков-Нерон.

На откриването на събитието бе поканен изкуствоведът Калин Николов, който показа персоналните си мемоари от срещата със популярния български художник. Най-силно от неговото слово се открои разказът, в който Димитър Казаков-Нерон произнася тирада за смисъла на античните култури, за естеството на духа, за протеста да си друг, да си неделикатен, че скромните са мишките на сивото време.

По думите на господин Николов, Нерон прави това в Националната художествена изложба, стъпил на две дървени маси, които самичък поставя една върху друга. История, чудесно онагледяваща същността на художника.

Художник - буря! Със своите над 15 000 произведения и непреклонен дух той е извънредно работлив. Това е един човек, който е рисувал цялостен живот и не е изпаднал в меланхолия даже когато не са допускали негови картини на изложения, откри изложбата Волен Сидеров - съучастник в галерията.

Големият интерес към събитието в галерията на Волен Сидеров и галеристът Светлин Гугов беше подбудено от непоказвани до този миг шедьоври, съчетаващи детайли от българския фолклор, кубизъм и неподправената натура на индивида. Те са събирани персонално от куратора Светлин Гугов, който приканва всеки, който има интерес към изобразителното изкуство въобще, да прегледа изложбата. Според него тя включва произведения, почтени за музей.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР