На 21 март в деня на пролетното равноденствие, предаването „Линия

...
На 21 март в деня на пролетното равноденствие, предаването „Линия
Коментари Харесай

Празникът „Кюстендилска пролет“ в „Линия култура“ по БНТ 2

На 21 март в деня на пролетното равноденствие, предаването „ Линия просвета " от 18:30 ч. по Българска национална телевизия 2 показва на феновете атмосферата от празника „ Кюстендилска пролет ".

Зрителите на „ Линия просвета " ще научат повече за празника, който повече от 50 години се организира в град Кюстендил. В директно включване от града на плодородието ще бъдат показани съхранените традиции и обичаи, които жителите извършват всяка година във връзка формалния празник на града. Зрителите на „ Линия просвета " първи ще станат очевидци на финала на състезанието „ Кюстендилска пролет " и ще видят определената победителка с двете ѝ подгласнички. Избраните девойки символизират настъпващата пролет, младостта, хубостта, топлотата и вярата, сходно на трите нимфи Хартиите (богините на плодородието). Този конкурс е патентован и е първият в България за избор на най-красиво момиче. Първото му издание се организира през 1966 година

Предаването за просвета на Българска национална телевизия 2 ще заведе феновете и до трагичния спектакъл „ Никола Вапцаров " в Благоевград, където ще се насладят на първата професионална изява на млади създатели с представлението „ Заровеното дете " от Сам Шепърд. В студиото ще вземат участие режисьорът на постановката Николай Йорданов и заместител - шефът на трагичния спектакъл в Благоевград Севар Иванов. Проектът е финансиран по стратегия „ Дебюти " на Национален фонд „ Култура " и фондация „ Лъчезар Цоцорков ". Как актьорите се приготвят за представлението и подготвени ли са младите създатели за професионалния си дебют на сцена?

Гледайте предаването „ Линия просвета " в понеделник (21 март) от 18:30 ч., по Българска национална телевизия 2
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР