На 21 март 1966 г. Генералната асамблея на ООН, провъзгласява

...
На 21 март 1966 г. Генералната асамблея на ООН, провъзгласява
Коментари Харесай

Седмица на борбата срещу дискриминацията в община Левски

На 21 март 1966 година Генералната асамблея на Организация на обединените нации, прогласява датата за Международен ден за унищожаване на всички форми на расовата дискриминация. По този мотив МКБППМН провежда седмица на битката против дискриминирането под мотото „ Бъди търпелив, не дискриминирай! ”. Инициативата се организира сред 12 и 21 март във всички учебни заведения в Община Левски, обхванати бяха възпитаници сред V и XII клас.



Младежите участваха интензивно в полемиките по предварителна защита, даваха образци от всекидневието си, споделяха реакциите си в разнообразни обстановки и с интерес задаваха въпроси. Чрез анонимна анкета, извършена по време на срещите, стана ясно, че децата демонстрират извънредно рабиране към другите от тях, оказват помощ им при потребност, изслушват ги в сложни моменти, не остават безразлични против неправдата.

Може би най-важният фактор регистриран от анкетата е, това че другарството и положителното у индивида не се въздейства от етноса и цвета на кожата. Дискутиран беше и въпросът с експанзията, посредством която не би могло да се доближи до действително разрешаване на проблемите, а в противен случай, задълбочаване. Диалогът посред им, както и с учители, психолози, посредници и родители е разковничето към решение на проблемите.



В края на часовете, децата от V,VI и VII клас изработваха пана с послания към съучениците си. Послания за положителното, които биха предиздвикали дете в неволя да се почувства разбрано, да усети поддръжка.



В последния ден от седмицата против дискриминирането, учениците в СУ „ Крум Попов ” имаха невороятната опция да събеседват с преподавател от интернационална големина, с професионални триумфи в Съединени американски щати и Швейцария. Г-ца Преслава Чингова е родом от град Левски, тя е с опит в областта на интернационалното право, със специализация правата на индивида.



Инициативата обхвана общо над 160 възпитаници, на които бяха обезпечени материали за работата в часа. По време на уроците участваха шефове, учители, психолози и посредници.



Илияна Алекасндрова,

Секретар на МКБППМН
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР