На 21 и 22 април 2018 г. за четвърта поредна

...
На 21 и 22 април 2018 г. за четвърта поредна
Коментари Харесай

Фестивал събира българските географи в Русе

На 21 и 22 април 2018 година за четвърта поредна година ще се организира Българският географски фестивал , като тази година хазаин е град Русе. Събитието разпространява географското знание и е най-голямото по рода си, в него се чака присъединяване да вземат няколкостотин души от цялата страна.

Съорганизатори на географския фестивал са Географ БГ - спечелили в ПРОМЯНАТА 2016/2017 - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България, община Русе, Българското географско сдружение и СУЕЕ „ Св. Константин-Кирил Философ “.

Уникалният формат на фестивала разрешава на едно място да се съберат представители на академичната география, бизнес бизнесмени, учители, възпитаници, студенти, представители на неправителствени организаци и други Мисията на фестивала е обвързвано точно с установяването на мостове сред обособените проявления на географията в нашето общество – обучение, бизнес и просвета.

„ Фестивалът към този момент е традиция, пролетно събитие, което стотици възпитаници, учители и фенове на географията чакат с неспокойствие. Причината за техния възторг е ясна – Българският географски фестивал основава страхотни страсти, незабравими мемоари и доста смисъл “, споделя Димитър Желев от Географ БГ.

Програмата на фестивала включва научно-популярни презентации и изложения, ученичечески надпревари по неповторими за България за формати, демонстрационни щандове. Тази година в програмата е планувана и проява на дронове по отношение на тяхната изследователска роля в географската просвета. Сред презентаторите на фестивала тази година одобрени учени и откриватели като проф. Христо Пимпирев, доцент Георги Бърдаров, доцент Стелиян Димитров.
Фестивалната стратегия стартира от 10:00 ч. 21 април и продължава до 12:30 ч. на 22 април 2018 година Основната част от събитията ще бъдат извършени в Доходното здание на град Русе. Като предфестивално събитие на 20 април вечерта от 18:00 ч. в зала „ Европа “ на Доходното здание жителите и гостите на Русе ще могат да посетят срещата-разговор с известния жунралист Симеон Идакиев и с географа публицист доцент Георги Бърдаров.

, можете да откриете в.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР