На 21 април 2021 г. кралица Елизабет навършва 95 години

...
На 21 април 2021 г. кралица Елизабет навършва 95 години
Коментари Харесай

Утре Елизабет II става на 95 г., но няма да празнува както обикновено

На 21 април 2021 година кралица Елизабет навършва 95 години – първият й рожден ден след кончината на принц Филип, с който живяха.

Очаквано, рожденият ден няма да бъде маркиран както през миналите години. Обикновено членовете на кралското семейство разгласяват за празниците си нови публични фотоси, само че този път даже и това ще бъде спестено.

Снимка: Getty Images

Все още не е ясно дали принц Хари, който долетя от Съединени американски щати особено за погребението на дядо си, ще остане във Англия, с цел да бъде с баба си на нейния рожден ден, или ще се върне при брачната половинка си Меган, която е бременна с второто им дете. На 6 май синът им Арчи навършва 2 години.

Снимка: Getty Images

По принцип огромните тържества за рождения ден на монарха са през юни, когато времето е по-хубаво. Парадът, наименуван Trooping the Colour, е прочут по целия свят със фотосите на цялата кралска фамилия, събрала се на балкона на двореца Бъкингам. Заради пандемията обаче подобен церемониал няма да има.

Снимка: Getty Images

Принц Филип умря на 9 април, единствено два месеца преди да навърши 100 години. Погребението му бе в събота, като участваха единствено 30 души вместо нормалните за такова събитие 800.

Кралицата остави върху ковчега на своя обичан писмо, подписано с прозвището й от детските години – Лилибет. Повече за това име четете тук:
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР