На 21 април 1986 - преди точно 34 години, бившият

...
На 21 април 1986 - преди точно 34 години, бившият
Коментари Харесай

34 години от уникалния хеттрик на Алвин Мартин

На 21 април 1986 - преди тъкмо 34 години, някогашният бранител на Уест Хам и британския народен тим Алвин Мартин става създател на исторически хеттрик - един от най-необичайните и куриозни в историята на британския клубен футбол. Удивителното на този хеттрик е, че Мартин го осъществя с попадения против трима разнообразни вратари. Това се случва в мача сред Уест Хам и Нюкасъл на " Болейн Граунд " в Лондон. " Чуковете ", които по това време даже имат дребен късмет за купата в елитната Първа дивизия (Висшата лига още не е учредена - б.р.), печелят с 8:1, а Алвин Мартин сътворява първия хеттрик в кариерата си. Лондончани в последна сметка приключват сезона на най-високото класиране в историята си - трето място, откакто печелят 11 от последните си 14 мача, а пред тях приключват единствено Евертън и първенецът Ливърпул.
Goal after goal after goal. An unstoppable attacking performance

#OnThisDay in 1986 we beat Newcastle 8-1... pic.twitter.com/ks76ToKue4
— West Ham United (@) (@WestHam) April 21, 2020 Но да се върнем на мача на " Болейн Грануд " с къса предистория. " Свраките " идват за дуела с големи кадрови проблеми, свързани с вратарския пост. Титулярният вратар на Нюкасъл Мартин Томас не е подготвен на 100% за игра след травма в рамото, само че е заставен да застане под рамката, защото вторият пазач Грег Кели към момента не е възобновен от контузия на коляното. Заместникът на Кели - Дейвид МакКелър, пристигнал чартърен от Хибърниън, откакто не е играл в публични срещи 9 месеца, пък се контуза в бедрото и слабините в предходния мач на " свраките " - с Челси.

" Наистина не трябваше да играя в този мач, само че казусът бе подобен, че се постановяваше, защото Дейв разбра, че травмата на бедрото е засегнала и слабините - едвам можеше да върви ", споделя Томас, който при една своя интервенция още във втората минута на мача пада неприятно на тревата и схваща, че е " скъсал всички мускули в рамото ".

ЗА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИ В ИСТОРИЯТА НА УЕСТ ХАМ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!
След единствено минута домакините извършват фаул и Алвин Мартин съвсем от голлинията вкарва гол за 1:0. В 11-ата минута Томас реагира доста неприятно при отдалечен удар (или по-скоро центриране) на Рей Стюарт и резултатът става 2:0. Малко по-късно Нийл Ор е прецизен за 3:0 с отдалечен шут и нова неубедителна изява на Томас, а тъкмо преди почивката Глен Рьодер си отбелязва атрактивен автогол - 4:0.

На почивката Мартин Томас е заменен от... халфа Крис Хедуърт, защото измежду запасите на Нюкасъл не е записан вратар. В 64-ата минута Мартин с глава го преодолява - 5:1. След това получилият травма Хедуърт е заменен наложително от нападателя Питър Биърдсли. Резервата Пол Годарт прави резултата 6:1 в 81-ата минута, а незабавно по-късно Франсис МакАвъни е прецизен за 7:1. Но и това не е всичко. В 84-ата минута домакините получават право да изпълнят дузпа поради игра с ръка на Рьодер и и Алвин Мартин с удар от бялата точка оформя своя чудноват хеттрик.

" Всеки, с който се срещна, ми споделя, че е бил на стадиона в онази вечер. Трябва да е имало 100 000 души там ", споделя самият Алвин Мартин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР