На 21-22 септември във Велопарк Пампорово - зона Мечи чал

...
На 21-22 септември във Велопарк Пампорово - зона Мечи чал
Коментари Харесай

Закриват летния сезон в Пампорово със зрелищно състезание по спускане с планински велосипеди

На 21-22 септември във Велопарк Пампорово - зона Мечи чал ще се организира пети, предпоследен кръг от “Виваком Даунхил Сериите” за 2019. В събитието ще се включат някой от най-хубавите родни колоездачи, които ще се борят за спечелването на призовите места и за точки в генералната класация на шампионата.

Към момента поръчка за присъединяване са дали близо 100 състезатели, като с изключение на от България се чака да дойдат участници и от прилежащите страни. Екстремната конкуренция ще се организира по трасето за втурване под връх Мечи чал над град Чепеларе, което е едно от най-интересните в шампионата за тази година.

Състезателното трасе, носещо името " Брус Лий”, е с дължина над 3500 метра, което го подрежда преди всичко в сериите и включва голям брой технични сектори с корени и камъни, стръмни прави, скокове и виражи, а някои от състезателите съумяват да развият скорост над 80 км/ч на избрани места по маршрута.

Състезанието през уикенда ще бъде и формалното закриване на летния туристически сезон в Пампорово-Мечи чал, а почивния понеделник, 23 септември, ще бъде последния работен ден на лифтовете, в който колоездачи и туристи ще могат да се възползват от лесния достъп до планината и вело трасетата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР