На 21.11.2020 г. 43 годишен гражданин изтеглил 400 лева от

...
На 21.11.2020 г. 43 годишен гражданин изтеглил 400 лева от
Коментари Харесай

Прокуратурата погна двама, пребили и ограбили мъж на улицата във Варна

 На 21.11.2020 година 43 годишен жител изтеглил 400 лв. от банкомат в региона на кръстовището на улица " Дрин “ и бул. " Владислав “ във Варна. Бил видян от три лица, които директно след отдалечаването му от устройството, го нападнали и му нанесли тежък побой, с цел да лишават гореупоменатата парична сума. В резултат на упражненото принуждение потърпевшият получил строшаване на шийката на тазобедрена става и други пострадвания, чиято активност е обект на назначена правосъдно здравна експертиза.

Под директното управление на наблюдаващ прокурор в Окръжната прокуратура, с навременни оперативно издирвателни и следствено издирвателни дейности, чиновници на 1-во районно управление (на МВР) при ОДМВР Варна са разкрили закононарушението, заяви Радослав Лазаров, представител на ОП-Варна.

Повдигнато е обвиняване на Г. И. и М. И., и двамата 19-годишни, за закононарушение по член 199 ал.1 т.3 вр. член 198 ал.1 вр. член.20 ал.2 от Наказателен кодекс – за осъществяване в съучастничество на обир, съпроводен със междинна телесна щета. За това обвиняване ги грози наказване отнемане от независимост от пет до петнадесет години. По него съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на отговорния. Обвиняемите са арестувани до 72 часа.

Третият съизвършител е открит, укрива се и се търси от органите на Министерство на вътрешните работи.

Днес, 25.11.2020 година, наблюдаващият прокурор внесе в областен съд Варна претенции за задържането под стража на обвинените лица.

Предстои изговаряне на съда по ограниченията за неотклонение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР