На 21.05.2018 г. в СДВР е проведена работна среща във

...
На 21.05.2018 г. в СДВР е проведена работна среща във
Коментари Харесай

Съобщение от СДВР относно искане за провеждане на мероприятие за утре в София

На 21.05.2018 година в Столична дирекция на вътрешните работи е извършена работна среща по отношение на постъпило уведомително писмо до Столична община от Политическо обединяване "Демократична България " за осъществяване на всеобщо мероприятие на 22.05.2018 година от 18:30 часа пред постройката на Министерски съвет - митинг против "Рестарта на план АЕЦ "Белене " и идното му гласоподаване в Парламента ".

На срещата са участвали представители на Следствен отдел към окръжна прокуратура, Дирекция "Сигурност ", Столична дирекция на вътрешните работи и представител от страна на уредника.

По време на работната среща, на уредника е обяснено, че на същата дата за времето от 17:30 до 20:00 часа на пл. "Независимост " има декларирано друго всеобщо мероприятие и са му разяснени наредбите на член 20, алинея 2 от НАРЕДБА номер 1 за публичния ред и опазването на общинските парцели на територията на Столична община, а точно: "Когато са постъпили уведомления от няколко уредници за провеждането на разнообразни прояви в едно и също време, място и път на придвижване преди приключването на двадесет и четири часа от постъпването на първото съобщение, съответните органи на общинската администрация спомагат за реализиране на единодушие сред заинтригуваните уредници за безконфликтно осъществяване на плануваните прояви в друго време или място. Ако единодушие не бъде реализирано, органите на общинската администрация обезпечават провеждането на публичната демонстрация, за която е пристигнало първото съобщение. "

Столична дирекция на вътрешните работи прецизира, че в своята работа се управлява само от задължението си да съблюдава законността и да обезпечава публичния ред в столицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР