На 21.03.2021 г. е гласувала паритетно (9 на 9 от

...
На 21.03.2021 г. е гласувала паритетно (9 на 9 от
Коментари Харесай

ВМРО: ЦИК допусна отново намесата на Турция в политическия живот на България

На 21.03.2021 година е гласувала паритетно (9 на 9 от всички присъстващи на заседанието) разпоредбите за гласоподаване в секциите зад граница. Така със своето решение № 2278-НС от 22 март 2021 година е оставила опция при гласоподаване зад граница просто да се дават попълнените заявления, само че не е направила нужното напътствие те да се попълнят на място от лицата в наличието на СИК, както беше от 2017 година насам.
Член на комисията вписва в листата за гласоподаване лично, бащино и фамилно име на избирателя; ЕГН; тип и номер на документа за идентичност и непрекъснат адрес в Република България. В случай, че в документа за идентичност на гласоподавателя не е вписан непрекъснатият му адрес в Република България, адресът се вписва в листата въз основа на подадената декларация – Приложение № 22-НС. Избирателят се позволява до гласоподаване след регистриране на данните му в листата и показване на декларацията.

Нещо, което несъмнено не е инцидентно. След като с помощта на нас, като представители на патриотичния бранш в 43-ото Народно събрание, беше стеснен броят на секциите в Турция и през 2017 година успяхме да се преборим и хората, които имат искания да вземат решение ориста на България, да би трябвало сами пред комисията да попълнят декларациите си, с цел да се избегнат забавни антирекорди като този в секцията в Чорлу през 2016 година Тогава без собственоръчно подписани пред комисията заявления в границите на изборния ден са регистрирани над 2300 гласа. През 2017 година, при въведените към този момент правила, извоювани от нас, техният брой пада до 890 в същата комисия.
Един прегледен образец жертва на какви чудовищни операции с адрес Босфора може да се окажат изборите в България на 4 април тази година. Единственият член на съвещанието на ЦИК, който е възразил против абдикацията на изборния орган и е предложил декларациите да се попълнят персонално на място в изборното помещение, е представителят на Вътрешна македонска революционна организация.
Това е показателно за възприятието за национална отговорност и чест от страна на представителите, излъчени в ЦИК от останалите политически обединения. Попълването на една такава декларация, при владеенето на български език на базово равнище, каквото се допуска и съгласно Конституцията, лишава не повече от минута – три имена, ЕГН и автограф. И не, не одобряваме претекста „ Ковид-19 “.
За нас е ясно, че хората, които гласоподават в Турция, в огромната си част не приказват и не пишат български, само че пък за сметка на това са мощно оръжие в ръцете на избрани политически субекти, с което подсигуряват комфорт и несъмнено място в политическия живот на суверенна България на протурско въздействие.
 Вътрешна македонска революционна организация: Социалисти и зелени още веднъж застават против българския интерес по тематиката Македония Вътрешна македонска революционна организация: Социалисти и зелени още веднъж застават против българския интерес по тематиката Македония
Хората на Станишев са внесли национално предателска корекция в декларацията, която следва Екологичен потенциал да гласоподава в четвъртък, по отношение на допускан...
За нас от Вътрешна македонска революционна организация е неприемлива намесата на непознати субекти в българската политика и то през 21-ви век, 143 години след Освобождението на Родината ни от турско иго. Ние одобряваме този акт като национално изменничество. И още нещо – няма кого да заблудят Движение за права и свободи, гласувайки срещу това решение в ЦИК. За нас е ясно, че политическото танго сред тях, Българска социалистическа партия и ГЕРБ от дълго време е във вихъра си. Играта на положителното и неприятното ченге тъкмо по тези щекотливи тематики я гледаме прекомерно дълги години.
Надяваме се обаче и българският гласоподавател да е станал задоволително проникновен, с цел да „ отсява “ фалша от истината и да разбере, че на тези избори се взема решение доста повече от това кой ще вземе властта в идващия мандат. Решава се националната, културна и религиозна еднаквост на България.
Ето за какво поемаме уговорката в 45-ото Народно заседание да създадем нужните промени в Изборния кодекс, тъй че да не зависи от всякакви партийни назначения в ЦИК какви да са разпоредбите за гласоподаване в Турция. А те да са ясно и тъкмо разказани и да пазят националния интерес, а не интереса на непознати васали.
Снимката приложена към прессъобщението е част от клип, в който се вижда по какъв начин през 2016 година в турския град Чорпу се прави опит да се гласоподава с няколко персонални карти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР