На 200 000 души в Барселона изразиха подкрепата си към

...
На 200 000 души в Барселона изразиха подкрепата си към
Коментари Харесай

Над 200 000 излязоха на митинг в Барселона

На 200 000 души в Барселона показаха поддръжката си към арестуваните ръководители на две каталунски организации, които поддържат независимостта на региона от Испания. Демонстрациите нощес минаха спокойно макар наличието на доста служители на реда.

Участниците в митинга насочиха претенции да бъдат освободени Жорди Санчес и Жорди Куишарт. Те са арестувани от управляващите в Мадрид поради подстрекаване към бунт. Много от присъстващите бяха запалили свещи, с цел да изразят солидарността си с двамата, и скандираха лозунги " Не сте сами " и " Свобода ".

В митинга се включиха и представители на каталунското районно държавно управление, както и на кметството на Барселона. Аналогични демонстрации се организираха и в други градове. В понеделник съдът постанови двамата последователи на на независимостта на Каталуния да бъдат арестувани под стража.

На 20 и 21 септември испанската полиция организира обиски на редица адреси в самостоятелния район по отношение на организирането на референдума за самостоятелност на региона. Бяха арестувани над 10 души. Тогава поради тези събития в Барселона имаше всеобщи митинги, като Санчес и Куишарт призоваваха хората да излязат на улицата и да не си потеглят оттова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР