На 20 юли New Shepard ще отведе на разходка в

...
На 20 юли New Shepard ще отведе на разходка в
Коментари Харесай

Билет за космически полет се продава на търг


На 20 юли New Shepard ще води на разходка в космоса първите си пасажери
(снимка: Blue Origin)

С лед като прекара повече от шест години в създаване на ракетата си за галактически туризъм New Shepard, к омпанията Blue Origin на Джеф Безос най-сетне дефинира дата за първата си комерсиална експедиция с пасажери: 20 юли. Фирмата разгласи, че един от първите пасажери ще бъде победител в онлайн търг.

Всеки може да направи оферта на на компанията, съгласно, оповестен в сряда сутринта. Първият кръг на наддаването ще се организира от 5 до 19 май и офертите ще бъдат запечатани, което значи, че никой няма да може да види какъв брой са предложили другите участници.

Втори, открит тръжен кръг ще стартира на 19 май, а най-после ще има търг онлайн на 12 юни, с което ще завърши състезанието, заяви. Приходите от търга ще бъдат дарени на „ Клуба за бъдещето ” – фондация за юношески стратегии, чиято цел е да въодушевява децата да учат науки и технологии.
още по тематиката
Не е ясно какъв брой пари се чака да притегли търгът. Blue Origin не споделя и кой различен ще бъде на борда в първия полет или какъв брой ще платят останалите участници за местата си.

Има няколко ограничавания за това кой може да се качи на New Shepard с продадения билет. Човекът би трябвало да е навършил 18 години, да е в задоволително добра физическа форма, с цел да изкачи седем набора от стълби за минута и половина, да е висок сред 152,4 и 193 см и тежък сред между 50 и 101 кг.



Пътниците би трябвало също по този начин да могат да закопчават и разкопчават сбруята на седалката си за по-малко от 15 секунди, да са в положение да прекарат до час и половина в капсулата със затворен люк, и да устоят до 5,5G по време на втурване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР