На 20-ти ноември 2023 г. съоснователят на OpenAI и член

...
На 20-ти ноември 2023 г. съоснователят на OpenAI и член
Коментари Харесай

Провалиха се преговорите за завръщането на Сам Алтман в OpenAI

На 20-ти ноември 2023 година съоснователят на OpenAI и член на борда на шефовете Иля Суцкевер осведоми чиновниците, че Сам Алтман няма да се върне като основен изпълнителен шеф, макар напъните на управлението на компанията да го притегли назад. Емет Шер, съосновател на услугата за видео стрийминг Twitch, ще поеме краткотрайно длъжността основен изпълнителен шеф на OpenAI. Преди това софтуерният шеф Мира Мурати беше краткотраен основен изпълнителен шеф след оставката на Алтман.

Експертите са на мнение, че неуспехът на договорката за връщането на Алтман в OpenAI единствено ще задълбочи рецесията в компанията. Там към този момент от два дни текат доброволни уволнения на мениджъри и разработчици, които възнамеряват да работят в новия стартъп на Алтман, в случай че той го основе, или да преминат към съперници, в това число Cohere, Adept и DeepMind на Гугъл.

Забележително е, че в този момент Microsoft може да завоюва най-вече в тази обстановка. Най-големият вложител на OpenAI обмисля да се причисли към борда на шефовете на компанията посредством филиал или да стане наблюдаващ в борда на OpenAI без право на глас, с цел да не се оказва повече в обстановка, в която Microsoft научава за трагична смяна в компанията пет минути преди общото оповестяване.

Преди това основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела посредничи в полемика сред Алтман, някогашния президент на OpenAI Грег Брокман и четирима сегашни членове на борда, които се опитваха да изберат нови членове на борда в опит да върнат Алтман.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР