На 20-ти август Анджелина Джоли създаде първия си профил в

...
На 20-ти август Анджелина Джоли създаде първия си профил в
Коментари Харесай

Анджелина Джоли продуцира филм за бежанците

На 20-ти август Анджелина Джоли сътвори първия си профил в обществените мрежи, като единствено за няколко дни събра над 10 милиона почитатели.

Актрисата към този момент има формален акаунт в Instagram, където самата тя следва единствено три профила - Комитета за бежанците на Организация на обединените нации, организацията " Лекари без граници " и Националната асоциация за прогрес на цветнокожите хора в Америка.

Джоли към този момент има 3 изявления, всичките отдадени на бежанците. Последната й интензивност е шерването на двуминутно клипче със заглавие: " Афганистански девойки: Несигурно бъдеще ", съпроводено от следното изложение:

" Това е видео, което продуцирах с Ялда Хаким за новините на BBC, уповавам се да е първото от доста. Не съм публицист, само че пристрастеността ми постоянно е била да мятам светлина върху проблемите, свързани с младежите, и да ги поддържам.

Вярвам, че никоя жена не би трябвало да бъде принуждавана да се крие, само че за тяхна сигурност Би Би Си реши да скрие облиците им, с цел да отбрани самоличността им.

Надяваме се, че като вършим тези видеоклипове за младежите под 25 години, които са наранени от световни спорове, ще свържем младежите един с различен и с огромните истории, които ги засягат.

View this post on Instagram

Първата обява на Анджелина Джоли беше отдадена на историята на момиче от Афганистан, което написа на актрисата в разгара на рецесията към завладяването на страната от талибаните и споделя по какъв начин се е трансформирал животът й и какви са страховете й.

" Преди талибаните да дойдат, разполагахме с правата си и имахме опция да ги пазиме свободно. Но в този момент когато талибаните са тук, всички се опасяваме от тях и мислим, че с фантазиите ни е свършено ", написа момичето.

" Не можем да излизаме, учебното заведение и работата са прекомерно надалеч. Някои хора споделят, че талибаните са се трансформирали, само че съгласно мен не е по този начин, тъй като тези хора имат доста неприятно минало ", споделя още авторката на писмото.

Публикацията на Джоли има над 3.8 млн. лайкове и над 138 000 коментара.

" Това е писмо, което получих от тийнейджърка в Афганистан. В момента хората там последователно губят опцията да споделят през обществените мрежи и да се показват свободно. Затова се причислих към Instagram, с цел да споделям техните истории и да дам глас на хората по света, които се борят за главните си човешки права ", написа Джоли.
 Организация на обединените нации: Около половин милион афганистанци могат да се трансфорат в бежанци Организация на обединените нации: Около половин милион афганистанци могат да се трансфорат в бежанци
Около половин милион афганистанци биха могли да решат да избягат от рецесията в родината си, съобщи Върховният комисариат за бежанците към...

Името и местоположението на детето от Афганистан са заличени от ръкописното обръщение. В него момичето споделя терзанията си, че тя и сънародниците й още веднъж ще бъдат лишени от независимост.

" Бях на границата с Афганистан две седмици преди 11 септември, където срещнах афганистански бежанци, избягали от талибаните. Това беше преди 20 години.

Отвратително е да гледаш по какъв начин афганистанците се разселват още веднъж, принудени да изоставен родината си поради страха и несигурността, обхванали страната им.

Да пропилееш толкоз доста време и пари, да допуснеш проливането на кръв и загубата на човешки животи, единствено с цел да се стигне дотук, това е немислим неуспех, неосъществим за схващане.

Гледайки в продължение на десетилетия по какъв начин афганистанските бежанци - едни от най-способните хора в света - се третира като задължение, също е непоносимо. Знаейки, че в случай че имат инструментите и уважението, те могат да създадат доста за себе си. Срещайки се с толкоз доста дами и девойки, които освен желаеха обучение, само че и се бореха за него.
 Бежанците у нас имат потребност от помощ Бежанците у нас имат потребност от помощ
Подкрепата за бежанците, които към този момент са получили статут и са настанени на външни адреси у нас е от витална значимост. С началото на Новата...

Подобно на други, които са ангажирани с казуса, аз няма да се откажа. Ще продължа да диря способи да оказвам помощ. И се надявам да се присъедините към мен ", приключва Джоли коментара си към писмото на момичето.

View this post on Instagram

От дълги години Анджелина Джоли е известна освен с филмите си, само че и със своята благотворителна активност и желанието си да оказва помощ на хора от небогати региони и военни зони.

" Започнах да работя с бежанци, тъй като същински имам вяра в човешките права. Не от състрадание, а от надълбоко почитание към тях и техните фамилии и всичко, което те не престават да преодоляват, макар толкоз доста преследвания, неравноправие и неправда.

Днес 1% от международното население - 82,4 милиона души - е разселено. Това е съвсем два пъти повече от десетилетие преди този момент.
 Бежанците у нас – на кръстопът сред Изтока и Запада (ВИДЕО) Бежанците у нас – на кръстопът сред Изтока и Запада (ВИДЕО)
На 20-ти юни, Световният ден на бежанците, ви представяме къс филм за живота на мигрантите в България – по какъв начин живеят, по какъв начин с...

Някои рецесии, като войната в Афганистан, не престават десетилетия. Други, като спора в Етиопия, са по-скорошни.

Но всички те имат нещо общо - принуждение и отвод от права, които оставят почтените фамилии без избор, с изключение на да избягат.

В кой миг ще бъдем задоволително загрижени, с цел да се оправим с опустошаването на околната среда, споровете и нарушените права на хората, които подхранват тези рецесии?

Винаги не преставам да се изучавам - в случай че желаете да се присъедините към мен, апелирам, посетете профила на Организация на обединените нации ", приключва обръщението си актрисата.

View this post on Instagram

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР