На 20 октомври, при засилени мерки за сигурност, в печатница

...
На 20 октомври, при засилени мерки за сигурност, в печатница
Коментари Харесай

Областната администрация предаде изборните бюлетини на общините от областта

На 20 октомври, при засилени ограничения за сигурност, в печатница " ЕА " в Плевен екип от Областната администрация съобщи на 10 общини от региона 246 400 хартиени бюлетини за идните избори за общински съветници и кметове на 29 октомври. Екипът, оторизиран да реализира организационно-техническата подготовка на изборите е под управлението на Ирена Христова – основен секретар,.

Още 226 000 бюлетини за община Плевен бяха признати в печатницата от представителите на Областната администрация и бяха превозени до постройката на Община Плевен със специфичен камион, съпроводен от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

На паркинга пред Общината обществено беше отстранена пломбата на камиона, след което бюлетините бяха предадени на упълномощените да ги получат лица.

Всички общини от региона са осведомени от Ирена Христова, че по отношение на писмо от Централна изборна комисия е належащо да провеждат демонстрационни пробни гласувания на своята територия. Така гласоподавателите ще могат да гласоподават пробно с машина във всички обитаеми места преди идните избори. За задачата в Областната администрация на общинитеп бяха предоставени профилирани устройства за машинно гласоподаване (СУЕМГ) с конфигурирана демо версия.

От 18 октомври в постройката на Областната администрация се съхраняват изборните бумаги, профилирана хартия за машинно гласоподаване и материали за идния избор, които ще бъдат предадени на единайсетте общини от региона на 23 октомври.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР