На 20 октомври от 13 часа пред кметството на Труд

...
На 20 октомври от 13 часа пред кметството на Труд
Коментари Харесай

Село на 5 км от Пловдив въстава, иска министерски оставки!

На 20 октомври от 13 часа пред кметството на Труд ще започва друг митинг за чист въздух и работещи институции. Протестното шествие ще премине през Карловско шосе до южния завършек на селото, където ще приключи. Организатор на митинга е Сдружение с нестопанска цел " Бъдеще за село Труд “, които към този момент няколко години водят битка с пасивните институции и замърсител на въздуха, който създава електричество от биомаса в селото.

Исканията на протестиращите са следните:

1. Оставките на министър Нено Димов, Румен Порожанов и шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив Стефан Шилев. Според протестиращите за тези няколко години те не са съумели да решат казуса с въздуха на селото, а са се обърнали против общността, което е ясна индикация, че заемат постове, за които са извънредно несъответствуващи!

2. Пълна оценка за влияние върху околната среда и прекъсване на всевъзможни разширения на суровинната база на инсталацията в село Труд.

3. Местната власт в лицето на община " Марица ", да откри работещо решение за прекъсването на съпътстващия производството на Централата трафик на цистерни, през кварталите и централната улица на Труд!

4. Протестът ще отправи призив и към премиера на България Бойко Борисов и ще насочи неговото внимание към обстоятелството, че производството на топло- и електрическа енергия от биомаса в България е една опорочена, побългарена и неефективна съгласно протестиращите процедура, която става все по-проблемна за популацията, заради неналичието на експертност в построяването на тези обекти и най-много, заради неналичието на работещи принадлежности за надзор над този вид производства. Протестиращите ще припомнят на премиера обичаната му фраза с вярата да му е още обичана - “Нито един бизнес, не е по-голям от здравето на хората ". 

" Село Труд се бори към този момент близо три години против отрицателното въздействие на Централата за произвеждане на топло- и електрическа енергия от биомаса, ситуирана на метри от селото и изчерпа всички законови и цивилен актове, с които, в случай че имахме работещи и съответни институции на локално и национално ниво, към този момент щяхме да сме не запомнили този проблем! Уви, институции и служители доста, само че не работят, не чуват, не виждат! Време е да ги събудим! “- споделят уредниците на протестното шествие.

Към митинга ще се причислят още 7 обитаеми места от разнообразни краища на България, които имат същите проблеми, като тези в с. Труд!

След края на митинга ще се състои първа работна среща на неправителствените организации, които ще поддържат митинга и уредниците от съдружие " Бъдеще за село Труд “. Целта на срещата е разискване на елементи свързани с национално обединяване на всички присъстващи обитаеми места. Това обединяване, ще постави началото на националната битка за съответни и работещи институции. Ще бъде обществено учредено до края на календарната 2018 година и се чака да продължи да притегля към структурата си недоволни от работата на институциите и мръсния въздух сдружения и комитети от цяла България.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР