На 20 май от 10.30 ч. в Гранитната зала на

...
На 20 май от 10.30 ч. в Гранитната зала на
Коментари Харесай

Анализ за местните мултипликатори на работни места ще бъде представен в Министерския съвет

На 20 май от 10.30 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет ще бъде показан разбор на Съвета за стопански разбори (СИА) отдаден на локалните мултипликатори на работни места в България. Автори на проучването са Пламен Ненов, член и секретар на Служба "Информация и архив" (на МВР), и Рада Павлова, младши помощник в Служба "Информация и архив" (на МВР).


Местният мултипликатор на работни места мери общото нарастване в локалната претовареност вследствие на прибавянето на едно работно място на локалния пазар на труд. С оглед на огромните и трайни несъответствия в равнището на претовареност и икономическа интензивност на територията на страната, стойностите на тези мултипликатори са от основно значение за използването на ефикасни ограничения за районно икономическо развиване.
Изчислените мултипликатори за България демонстрират, че провеждането на стопански политики, ориентирани към понижаване на районните несъответствия, може да способства за увеличение на заетостта и икономическата интензивност в страната.

Следователно, съществена рекомендация на разбора е следването на регионализирана тактика за икономическо развиване въз основата на разликите в локалните мултипликатори в страната.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР