На 20 май 2019 г. (понеделник), от 16,30 ч., в

...
На 20 май 2019 г. (понеделник), от 16,30 ч., в
Коментари Харесай

Великотърновският общински съвет ще определи носителите на наградите за 24 май

На 20 май 2019 година (понеделник), от 16,30 ч., в районната библиотека „ Петко Р. Славейков “ ще се организира съвещание на Великотърновския общински съвет за установяване на носителите на премиите „ Култура “, „ 24 май “ и „ Св. Патриарх Евтимий “ . Заседанието ще се състои в читалнята на библиотеката по предложение на ръководителя на общинския съвет Венцислав Спирдонов. За деня на буквите, общинските съветници ще получат читателски карти за националната библиотека.
По традиция, трите общински награди се връчват в навечерието на 24 май - празник на българската култура и просвета, и на славянската книжовност. През актуалната година, след решение на комисията за установяване на носителите на премиите, са направени следните номинации:
- За премията „ 24 май “ - ученичката Десислава Димитрова от Старопрестолната професионална гимназия по стопанска система. Тя има отличен триумф от IX до XII клас и е притежател на десетки награди и оценки от национални и интернационалните надпревари и олимпиади;
- За премията „ Св. Патриарх Евтимий “, в категорита „ преподавател на годината “ са препоръчани три педагожки - доктор Северина Величкова от ДГ „ Райна Княгиня “, Сребринка Минчева-Лакова от СУ „ Емилиян Станев “ и Цветомила Драганова от ПМГ „ Васил Друмев “. В категорията „ Колектив на годината “ предлагането е за Детска градина „ Първи юни “ и ОУ „ Неофит Рилски “ - гр. Килифарево ;
- За премията „ Култура “ , в категорията „ ярки достижения в региона на изкуствата и културата “ са препоръчани фотографът Генчо Петков  и артистът Милен Иванов , в категорията „ креативен дебют “ - журналистката и писателка Елена Чамуркова .
Предложенията ще бъдат прегледани от непрекъснатата комисия по обучение, просвета и просвета, след което ще бъдат подложени на разискване и гласоподаване от Великотърновския общински съвет.
Награждаването ще се състои на тържествена гала в Музикално-драматичния спектакъл „ Константин Кисимов “ на 20 май от 18,00 ч. След  връчването на наградите ще бъде показан мюзикълът „ Вражалец “ по пиесата на Ст. Л. Костов. Постановката е подарък от община Велико Търново за жителите и гостите на града по случай Деня на българската култура и просвета, и на славянската книжовност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР