На 20 март от 10.00 ч. старозагорци ще се обединят

...
На 20 март от 10.00 ч. старозагорци ще се обединят
Коментари Харесай

Залесяват местност край старозагорския квартал Дъбрава

На 20 март от 10.00 ч. старозагорци ще се обединят към идеята - да бъде най-зеленият град в България. За повторно Община Стара Загора, Държавно горско стопанство - Стара Загора и Регионална дирекция по горите – Стара Загора сплотяват напъните си за основаване на нова дъбова гора на мястото на опожарената през 2007 година. Идеята на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров е всяка година хиляди дръвчета да се засаждат в обезлесените от пожари и противозаконна сеч, околности.
380 декара са плануваните площи за залесяване от Държавно горско стопанство – Стара Загора за тази година. С доброволната помощ на старозагорци, на 20 март, ще бъдат залесени 20 дка от избраните терени, а горският фонд ще бъде допълнен с 10 000 фиданки от цер. Почвата към този момент е обработена и готова за екоинициативата. Важно изискване за закрепването на младите дръвчета е вярното им засаждане. Технологията ще бъде обяснявана на място от експертите от Държавно горско стопанство и Регионалната дирекция на горите – Стара Загора. Те са снимали и малко видео, в което се демонстрира вярното засаждане на фиданките. То ще бъде публикувано в електронните медии и обществените мрежи.
 Операта в Стара Загора е финалист на конкурс за новаторски планове Операта в Стара Загора е финалист на конкурс за новаторски планове
Поредно ужасно самопризнание за операта в Стара Загора. От Община Стара Загора споделиха за следващото достижение на екипа на културната...
Община Стара Загора кани жителите и гостите на града да се включат в „ Зелената самодейност “ при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. До отворите за засаждане ще бъдат допускани до двама души или членове на едно семейство. Заради усложнената здравна конюнктура не се планува проведен превоз до местността.
През 2019 година хиляди старозагорци се сплотиха към концепцията за нова гора към Стара Загора и засадиха 10 000 фиданки от дъб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР