На 20 и 21-и октомври в София ще се проведе

...
На 20 и 21-и октомври в София ще се проведе
Коментари Харесай

Алтернативите на наука без опитни животни, ще представи международна конференция в София

На 20 и 21-и октомври в София ще се организира първата по рода си Конференция за нововъведения в  образованието - просвета без опитни животни, проведена от съдружие „ КАЖИ “. Партньори  на събитието също са и двата единствени университета в България, в които се преподава  ветеринарна медицина - Тракийски университет и ЛТУ. 

По време на двудневната конференция лектори от България и чужбина ще показват добри  практики, научни постижения и нововъведения, които улесняват преподаването и усвояването на  на практика познания, чрез различни способи, които не употребяват животни. Мотото на конференцията е “Развитието на науката и образованието вървят дружно с  емпатията и състраданието. ”  

Експериментите върху животни в областта на образованието могат да бъдат спрени без това  да стопира развиването на науката, тъкмо това ще бъде показано образно от авторитетни  български и интернационалните учени по време на събитието. Конференцията е ориентирана към учени, преподаватели и студенти. Целта на конференцията е  да разпространява измежду просветителните институции и научните общности в България  различни способи, които сполучливо заместват опитните животни в образованието, техните  специфики – приложно поле, надеждност и признание от огромни европейски университети.

Общо единадесет лектори ще показват настоящите други възможности на опитите с животни.  Конференцията ще открие доктор Диляна Филипова, която ще опише за нуждата от и  преимуществата на методите без животни (NAMs) в медицината, науката и образованието.  

Темата „ Хуманни нововъведения и други възможности на опитите с животни в образованието “ ще  бъде показана от Ник Джукс, координатор на InterNICHE и главен преподавател на  конференцията.  

Останалите лектори ще се спрат на тематики като „ 3D технологиите като напредничави  принадлежности в образованието по ветеринарната медицина в Босна и Херцеговина “;  „ Приложение на скотски симулатори (макети) в образованието по ветеринарна медицина “ и  др. 

Всеки регистриран участник в конференцията ще има опция да показа оригинални  научни проучвания, мета-анализи, способи и тактики в региона на образованието по природни и медицински науки и други типове писания, свързани с тематиката на конференцията  посредством постер, който ще бъде част от постерната сесия на конференцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР