На 20 и 21 август, събота и неделя, на новоизградените

...
На 20 и 21 август, събота и неделя, на новоизградените
Коментари Харесай

За първи път в Ямбол ще има състезание по колоездене XCO Challenge 2022

На 20 и 21 август, събота и неделя, на новоизградените колоездачни трасета в Лесопарк „ Боровец " ще се организира първото по рода си за нашия град съревнование по колоездене XCO Challenge 2022 в дисциплината „ Кроскънтри Олимпик ".Организатори на събитието, част от календара на Българската федерация по колоездене, са Община Ямбол и Спортен клуб „ Райдърс Юнайтед ".

Програмата на мероприятието стартира на 20 август, събота, предвид на трасето и свободна подготовка от 10:00 часа до 16:00 часа. Регистрацията за надпреварата е от 16:00 часа до 18:00 часа.На идващия ден - 22 август, неделя, продължава регистрирането на спомагателни участници от 09:00 часа до 11:00 часа, а до 12:30 часа състезателите ще се приготвят за финалите, които стартират в 13:00 часа. Церемоните по награждаването на призьорите ще се състои 30 минути след финала на последния играч.

Категориите в надпреварата ще бъдат: деца от 10 до 14 години; девойки и момчета от 15 до 16 години; девойки и юноши от 17 до 18 години; дами и мъже „ Елит 19+ " ; мъже под 23 години; мъже ветерани.
Участието в дадена категория се дефинира съгласно възрастта, която участникът навършва през 2022 година.

Категориите ще бъдат образувани единствено при съществуване на най-малко пет състезатели в категория. В случай че няма записани задоволително състезатели за дадена категория, тя ще бъде приобщена към най-близката. Изключение прави единствено категорията за дамите и юношите, където е належащо да има най-малко трима участници.За присъединяване в надпреварата не е нужна такса, само че е наложително претендентите да имат годен лиценз към Българската федерация по колоездене за дните на надпреварата. Той може да бъде постоянен годишен клубен, самостоятелен, занимание лиценз или единствено за интервала на събитието.

Повече детайлности, ценоразпис и линк за онлайн издаване на лицензите ще откриете на: https://bgcf.bg/членство/цени/.Всеки играч, който желае да взе участие в надпреварата, е належащо да употребява следната защитна екипировка: каска, наколенки (задължителни за всички под 16 години), ръкавици, както и маска/очила. Всички участници ще бъдат проверявани преди старта на финалите за съществуването за цялостен комплект защитна екипировка и никой няма да бъде позволен до трасетата без всичко належащо.

Класираните на първо, второ и трето място колоездачи в обособените категории ще получат парични награди и дарове, обезпечени от Община Ямбол. Общият награден фонд е 3500 лв..За да се включи в надпреварата, всеки играч би трябвало да подпише декларация, с която да освободи от отговорност уредниците и спонсорите на събитието, поемайки отговорност за дейностите си и вероятните последствия. По време на регистрацията и приемането на стартови номера за всяко едно от надпреварите ще има разпечатани такива заявления. Те ще бъдат изпратени и на всеки играч след предварителната му онлайн регистрация на посоченият имейл за противоположна връзка - [email protected].

За малолетните лица, които желаят да вземат участие в надпреварата, е наложително декларацията да бъде попълнена и подписана и от родител/настойник. В случай че по време на събитията на място не участва родител/настойник, който да подпише декларацията пред уредниците, е належащо тя да бъде авансово попълнена и заверена пред нотариус.

Всеки един колоездач е длъжен да започва с механически изправен велосипед.Важно е да се знае, че по трасето ще бъде избрана зона, само в която играч ще може да получи непозната помощ по време на събитието.Състезателите са задължени да съблюдават тъкмо избрания от уредниците времеви график и стратегия, както и часовете си за пускане.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР