На 20 години затвор е осъден мъжът, който уби приятелката

...
На 20 години затвор е осъден мъжът, който уби приятелката
Коментари Харесай

20 години затвор за мъжа, убил приятелката си и скрил тялото ѝ в септична яма


На 20 години затвор е наказан мъжът, който умъртви приятелката си и скри тялото  ѝ в остаряла септична яма в местността Евксиноград. Наказанието бе наложено от петчленен състав на Варненския областен съд.

Според магистратите убийството е осъществено по изключително непосилен метод, с особена свирепост и при изискванията на домашно принуждение. Ивайло П. ще търпи наказването при първичен непоколебим режим. По негово искане делото е прегледано по разпоредбите на съкратеното правосъдно разследване.

Като частни обвинители и цивилен ищци са конституирани родителите и братът на убитата жена. 40-годишният мъж е наказан да заплати на майката и бащата на убитата обезщетение за претърпени неимуществени вреди - по 100 хиляди лв. и на брата на жертвата - 50 хиляди лв., ведно със законната рента.

От Окръжния съд прецизират и детайлностите към убийството, осъществено на неустановена дата, в интервала от 1 януари до 8 януари тази година.
 В остаряла септична яма откриха тялото на търсена варненка
В остаряла септична яма откриха тялото на търсена варненка

Задържан за убийството е нейният другар

Ивайло П. и 32-годишната Валентина В. живеели дружно на фамилни начала от към две години в местността Евксиноград. Двамата употребявали опиати и постоянно посред им възниквали спорове. В доста от случаите словесните разногласия прераствали в прояви на принуждение по отношение на Валентина.

На 21 февруари 2022 година Районният съд във Варна е издал заповед за отбрана, с което мъжът е бил длъжен да не приближава Валентина на по-малко от 200 метра за период от 18 месеца. Заповедта обаче била нарушавана от дамата и двамата траяли да поддържат връзки.

На 1 януари тази година дамата посетила родителите си, след което се прибрала при подсъдимия. Двамата с Валентина се отбили в къщата на собствен комшия, пред който избухнал скандал, който по-късно прераснал в побой. Приятелят им предложил да ги откара до дома им, като при слизането от автомобила 32-годишната жена помолила съседа по-късно да я ревизира по какъв начин е.

Двойката се прибрала в къщата си, като по-късно никой повече не видял Валентина. Според съдебно-медицинската експертиза, дамата е умряла вследствие напо витално значими органи на тялото. След убийството Ивайло изхвърлил тялото на жертвата в остаряла, неизползваема септична яма в двора на дома им. Замаскирал мястото с трева и бамбукови клони. След като близо седмица родителите и приятелите на дамата не съумели да се свържат с нея, я оповестили за търсене.

Пред съда Ивайло П. обяснил, че в деня на убийството двамата използвали опиати. След това той излязъл да разноски кучето, а Валентина споделила, че смята да пие диазепам, с цел да заспи. Когато се прибрал, тя била студена. Опитал да ѝ направи сърдечен масаж, купил и и́ бил адреналин, само че не съумял да я съживи. Изпаднал в суматоха и се страхувал, да не бъде упрекнат в ликвидиране, защото имал ограничаваща заповед и по тази причина решил да скрие натрупа. Адвокатът му пледира, че гибелта е била породена по несъобразителност.

Експертите, направили съдебно-химическа експертиза, обаче са безапелационни, че в кръвта на жертвата не са били открити следи от диазепам. Съдебните медици са на мнение, че при сърдечен масаж мъчно би могло да се стигне до множеството контузии на гръдния панер, които са били открити.

От държавното обвиняване също бяха безапелационни, че не може да става дума за гибел, породена по несъобразителност, поради метода, по който е осъществено закононарушението.

В последната си дума пред правосъдният състав, Ивайло П. декларирал, че не е желал гибелта на Валентина В. и за него тя е била доста непосредствен човек, без значение от странните връзки, които са имали между тях.

Присъдата на Окръжен съд - Варна може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен период от през днешния ден.
 Доживотен затвор грози мъжът, умъртвил и скрил тялото на приятелката си в септична яма във Варна
Доживотен затвор грози мъжът, умъртвил и скрил тялото на приятелката си в септична яма във Варна

Двамата употребявали опиати, които допринасяли за честите им кавги, раздели и събирания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР