На 20 декември 2018 г. (четвъртък) от 10.00 ч. ще

...
На 20 декември 2018 г. (четвъртък) от 10.00 ч. ще
Коментари Харесай

Жители на „Враждебна“ излизат на протест срещу замърсяването

На 20 декември 2018 година (четвъртък) от 10.00 ч. ще се състои следващ митинг против замърсяването в столичния квартал „ Враждебна “. Той ще се организира на пътния възел бул. Ботевградско шосе “ и ул. „ 46-а “ (до постройката на „ Върховен административен съд метал “). Протестът е проведен от Сдружението за благоустройство на квартал „ Враждебна “ с ръководител Александър Димитров и е против безхаберието на общинската администрация, която неглижира проблемите, насъбрани с десетилетия.

Бунтът на хората е подбуден от неведнъж повишените стойности на нездравословните субстанции в атмосферния въздух, както и прахта и калта от товарните коли.

Според уредниците на митинга, мръсният въздух е разследване от замърсяването от депата за строителни материали и земни маси, намиращи се в региона на кв. „ Враждебна “, които се ръководят от общинската компания „ Софинвест “.

Сдружението за благоустройство на квартал „ Враждебна “ е изпратило петиция до кмета на София Йорданка Фандъкова и до ръководителя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, в която се изяснява за казуса на жителите на кв. „ Враждебна “ със замърсяването и се оферират следните решения:

1. Незабавно закриване на депото за земни маси заради привършване на размера му и пренасочване на активността отвън жилищната част на квартала – на терен, възложен на Столична община за същата активност през 2008 година

2. Ускоряване на процедурата по разкриване на нови площадки за депониране на строителни боклуци и земни маси и започване на поетапно рекултивиране на депото за строителни боклуци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР