На 20 август ( събота) в акваторията на Морска гара,

...
На 20 август ( събота) в акваторията на Морска гара,
Коментари Харесай

Голям интерес към международния плувен маратон за любители и състезатели в Бургас

На 20 август ( събота) в акваторията на Морска гара, Бургас ще се състои второто издание на интернационалния плувен маратон “Port-Burgas ” 2022.

Регистрацията за присъединяване е отворена и досега има поръчки от състезатели и фенове от България, Румъния, Сърбия, Украйна, Германия, Северна Македония, Гърция и Молдова. Очаква се близо 300 плувци да плуват в двете дистанции от 2000 и 4000 метра. Наградният фонд на маратона е рекорден за България в размер на 4400 лв., като са готови доста предметни награди за всеки участник и особено направени медали с логото на проявата. Главен уредник е международния рекордьор по плуване Цанко Цанков, като събитието е с поддръжката на Община Бургас, Военноморските сили на Република България, Порт-Бургас и спонсори.

„ Очаквам доста хора да вземат участие и най-важното е, че в двете дистанции могат да се включат и фенове, освен състезатели по плуване. Условията в акваторията на Морска гара са съвършени. Няма талази и течения. Аз всеки ден плавам в региона на идния маратон и мога да споделя, че температурата на водата е 29 градуса и доста чиста. Взели сме всички ограничения за сигурност, ще има спасители и лодки по цялото трасе. Миналата година се справихме повече от сполучливо, само че в този момент подвигаме равнището на организация, наградният фонд и предметните награди, като ще има специфични дарове и тениски за всички, които ще плуват. Най-малките участници ще бъдат децата родени след 2012 година, като за тях имаме и спомагателни изненади. Ще бъде доста забавно и призовавам повече хора да дойдат и да бъдат част от плувния празник на 20 август в Бургас. Имаме онлайн записвания непрекъснато на уеб страницата на проявата – www., само че може и на място в деня на маратона да се запише човек за присъединяване. Телевизия В1В BOX ще излъчи онлайн и двете дистанции в ефира си, във фейсбук ще се предава също в действително време. Главен арбитър е Вили Цеков, който е добре прочут на плувната общественост у нас. Организационния ни екип е от над 30 души и от няколко месеца всеки от тях работи по дилемите си за маратона. Искаме всичко да бъде на доста високо професионално равнище “, показа Цанко Цанков, който паралелно с организацията тренира ежедневно и за идното историческо преплуване на Гибралтаския пролив при започване на месец септември.

Стартовете на идния плувен маратон на 20 август в Бургас ще бъдат от 12:00 часа на 2000 метра и от 15:00 часа на 4000 метра. Доброволчески екипи ще насочват плувците към мястото за записване, предстартовата зона и медицинския обзор.

Препоръчително е участниците да бъдат на мястото в Морската гара един час преди надпреварите. Достъпът за аудитория ще бъде безвъзмезден!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР