На 20 август (събота) от 9.00 до 15.00 ч., за

...
На 20 август (събота) от 9.00 до 15.00 ч., за
Коментари Харесай

Ограничават движението през прохода „Шипка“ тази събота

На 20 август (събота) от 9.00 до 15.00 ч., за честванията на 145-ата годишнина от Шипченската епопея се лимитира придвижването на директно преминаващите моторни транспортни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък през прохода „ Шипка “.

Транзитният трафик ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката, както следва:

- за пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас;

- за пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

Локалният трафик и идващите от запад транспортни средства ще бъдат пренасочвани по път III-552 по маршрута:

Габрово - Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и назад.

Движещите се по път III-5004 „ Обход на гр. Габрово и етапна връзка с път I-5 в посока връх „ Шипка “ се отклоняват при пътен възел „ Дядо Дянко “, през гр. Габрово по път III-552 и път II-55 през Прохода на Републиката. В сектора Трявна – Вонеща вода водачите би трябвало да карат с нараснало внимание и прецизно да съблюдават поставената краткотрайна сигнализация, защото минават през сектор с ремонтни действия.

В област Стара Загора придвижването на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по следния маршрут: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и назад. Пренасочването ще става при пътен възел „ Мъглиж “ (връзката на път I-5 с I-6).

През прохода „ Шипка “ ще бъдат пропускани единствено рейсове и коли с участници и посетители в събитието , както и проведеният междуградски авто превоз.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР