На 20 август 19 минути написа заглавие: Ще изберат ли

...
На 20 август 19 минути написа заглавие: Ще изберат ли
Коментари Харесай

Директор на неминала стрес-тестовете банка за шеф на БНБ с гласовете на ИТН, ГЕРБ, ДПС и Възраждане

На 20 август 19 минути написа заглавие: " Ще изберат ли Каримански на П.Славова и Д-банк от Има Такъв Народ за началник на Българска народна банка? ” . 7 месеца по-късно това е на път да се случи с гласовете на Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане, които дружно постановиха и разпоредбите за избора на гуверньор на централната банка. Освен интереса, фигурата на претендента свързва тези партии от години.

Слави Трифонов написа вълнуващо антрефиле във прослава на претендента на своята Има Такъв Народ за началник на Българска народна банка . Изредил е сума неща, единствено не и на кои банки е бил шеф в България.

Едната е Инвестбанк – единствената, която не мина нито европейските, нито българските стрес-тестове, та даже се наложи да бъде удължаван от това управление на Българска народна банка срокът, в който да извърши уговорките си най-малко за попълване на капитала – не можеше да набере парите.

При остарялата власт тя се замеси освен във вътрешни кавги, само че и в интернационалните, за които неведнъж сме писали – от задържането на над 140 млн. $ венецуалски пари до зулумите на израелския Вълк от София. Да не приказваме за неизпълнените правосъдни решения за собствеността на банката, по които също сме писали доста, както и за " изчезналите ” милиони на инвеститори.

Другата е Д-банк, прекомерно близка до Движение за права и свободи посредством създателя си и част от " обръча ” на Доган – Фуат Гювен.

Само това да беше, би било задоволително, с цел да не стане шефът на бюджетната комисия на Народното събрание гуверньор на Българска народна банка. Даже да се гледаше с положително око от Европейската централна банка и в Европейския банков съюз, в който членуваме, когато шефове на търговски банки са предлагани за шефове на централни, на които някогашните им работодатели са подопечни. А то не се гледа добре.

Конфликтът на ползи е явен, тъй като в банкерството, също като

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР