На 20 април в 07:12 часа българско време е Новолуние

...
На 20 април в 07:12 часа българско време е Новолуние
Коментари Харесай

20 април: Новолуние и слънчево затъмнение в Овен носят агресия

На 20 април в 07:12 часа българско време е Новолуние в Овен и първото за 2023 година слънчево затъмнение. Всяко Новолуние е време за ново начало и нахлуване в нов стадий от живота ни.

Овен е първият зодиакален знак в Зодиака – съществен, огнен знак, ръководен от Марс. Овенът е деен, въодушевен, емоционален, стреми се към водачество. Липсва му самообладание и неизменност, изключително когато нещата не се случват когато и както той желае.

Тъй като е марсов знак, има податливост към риск и даже експанзия.

По-специфичното за това затъмнение е, че Слънцето и Луната са на 29-30 градус в знака Овен, който в астрологията се смята за сериозен градус. И макар, че Плутон, планетата на трансформацията е във Водолей (също в сериозен нулев градус), по орбис затъмнението е в провокационен аспект площ (ъгъл от 90 градуса сред тях) с него. Някои хора считат, че няма „ неприятни аспекти “, само че болшинството от нас имат наблюдения и знаят, че предизвикателните аспекти сред планетите основават високо напрежение. А в съответния случай става въпрос за затъмнение - затъмненията са с доста по-силна сила и надлежно с такова въздействие, което е мъчно преодолимо, да не кажа невероятно.

Какво можем да чакаме от това затъмнение в международен проект?

Разбира се, огромна динамичност и непредвидими обстановки.

Овен и Марс са способни да засилят военното напрежение в уязвимите зони по света и защото затъмнението е в под напрежение аспект с Плутон, заплахата от тежки естествени катаклизми, атентати, нова зараза, нападателни военни дейности, повреди от всевъзможен жанр. Затъмнението ще е очевидно в Източна Азия, Индия, Индонезия, Австралия, Филипините, Папуа Нова Гвинея.

Съществува сериозна заплаха и от боен спор в тази наранена от затъмнението зона, който може да ескалира.

Управителят на затъмнението в Овен (Марс) е във водния знак Рак. Във воден знак са също Сатурн и Нептун в Риби. Това е мощен воден акцент, засилващ въздействието на водата. Повишена е заплахата в идващите месеци от наводнения, цунами, произшествия с плавателни съдове, екологични произшествия, спиране на ток и средства за връзки, детонации и механически повреди. Не са изключени и нуклеарни опити, които да провокират мощни трусове, изригване на вулкан, повреди в атомни централи. 

Плутон във Водолей бележи началото на всичко ново, ненадейно и ненадейно – нови технологии, потребление нов вид оръжия и сила, нововъведения в енергетиката, научни открития и изобретения, мощно предпочитание за самостоятелност и независимост,

опити в региона на генетиката; полова, научно-техническа, идеологическа, финансова и информационна гражданска война и промяна. Свързва се с огромни групи от хора, а това може да постави началото на нови общности с идентична идеология, само че и за заплахата от още доста жертви по света, изключително в страните наранени от затъмнението. Зная, че

звучи плашещо, само че всичко е в нашите ръце или по-точно – в ръцете на огромните международни водачи!

Ако желаят нищо от отрицателните вероятни прояви да не се случи и да няма тежки последици за огромна част от света, би трябвало да се демонстрира доста разсъдък и самообладание. А това опонира на огнената импулсивна природа на Овена и на непредсказуемия Плутон във Водолей. Още през 2014 година (много от моите почитатели във фейсбук са го прочели) разгласих моят астрологичен разбор за идните години и събития след 2020 година, на които към този момент сме очевидци. 

20 април (както и идващите няколко дни) не е целесъобразен за рисковани дейности, за огромно физическо и психическо натоварване, за интервенции и най-много в региона на главата – мозък, очи, горна челюст, нос. Самият ден на новолунието е подобаващ за молебствия, медитация, осъществяване на лунната диета, усамотение и работа в спокойна среда.

В персонален проект затъмнението ще окаже най-силно въздействие на родените сред 18 и 22 април, изключително на родените на 20-ти.

Когато светила от затъмнение съответстват със Слънцето на родения или пък с друга рождена планета от хороскопа ви, това е белег за значими събития в живота на индивида. Навлизате в нов стадий от живота си. В персоналния хороскоп Слънцето се свързва с мъжете и децата в фамилията. Но при всеки човек е доста характерно и зависи също в кой от рождените домове в хороскопа ви попада затъмнението, кой дом ръководи (кой дом е със знак Овен), както и какви аспекти има планетата, с която то съответствува. Ако затъмнението е в съвпад с планета, която в хороскопа ви е с предизвикателни аспекти от друга, то сигурно в тези сфери ще има напрежение и битка. Но в случай че то съответствува с хармонично аспектирана по рождение планета, тогава нямате мотив за терзание. Време е за ново начало и значими позитивни събития в персонален или професионален аспект. 

Особено внимание в персонален проект се изисква от представителите на Овен, родени сред 18 и 22 април

с предизвикателни аспекти към Слънцето от друга/и планета/и в персоналния хороскоп, както и от родените сред 18 и 21 януари Козирози, сред 20 и 23 юли Раци, сред 21 и 23 октомври Везни. Същото важи и за всеки различен, който има Асцендент или рождена планета в последните градуси на знаците Овен (с предизвикателни аспекти от друга планета), Рак, Везни и Козирог. Предстоят наложителни за вас промени/трансформация и събития, които ще трансформират живота ви. Най-благоприятно ще повлияе това затъмнение на родените сред 16 и 19 февруари, сред 19 и 21 юни, сред 20 и 23 август, 19 и 21 декември, и несъмнено – на тези представители на знака Овен сред 18 и 22 април, чието Слънце е хармонично аспектирано в рождения хороскоп. Очакват ви нови хоризонти на развиване, триумфи, персонални и фамилни придобивки. Желая на всички попътен вятър през идващите месеци на годината!

Марги Паскалева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР