На 20 април /събота/ от 12 ч. на Градския стадион

...
На 20 април /събота/ от 12 ч. на Градския стадион
Коментари Харесай

Ултрамаратон предстои тази седмица на Градския стадион в Русе

На 20 април /събота/ от 12 ч. на Градския стадион в Русе ще започва ултрамаратонът „ Дунав 24 ч. тичане “. След триумфа на първото издание тази година присъединяване в конкуренцията са декларирали над 100 спортисти от 8 страни. Това стана ясно на конференция през днешния ден, на която бяха дадени детайлности за спортното събитие. В нея се включиха заместник-кметът Борислав Рачев, шефът на Оперативна програма „ Спортни парцели “ Лачезар Иванов, лекоатлетът и уредник на проявата Вихрен Иванов-Виро и президентът на Спортен лекоатлетически клуб „ Дунав “ Евгени Игнатов. 24-часовият ултрамаратон на писта се провежда с поддръжката на Община Русе.

„ Благодаря, че още веднъж избрахте Русе за провеждането на това значимо спортно събитие ”, сподели заместник-кметът Борислав Рачев.

Дисциплините, в които ще се състезават спортистите в събота, са самостоятелни: 6, 12 и 24 часа. Ще има засичане на 50 км, 100 км и 100 благи, както и щафета от трима състезатели, които ще бягат по 2 часа.

Ултрамаратонът ще завърши на 21 април в 12 ч., когато ще бъдат наградени най-хубавите лекоатлети. Събитието е със свободен вход за фенове.

Тази година „ Дунав 24 ч. тичане “ ще се организира с идея - в поддръжка на Фондация " Александър Русев " за създаване на водно -рехабилитационния център за деца и възрастни с ментални и физически усложнения. По време на надпреварата на стадиона ще има сложена кутия за подаяние.

Община Русе ще планува средства от бюджета си за геодезически измервания на избрани дистанции в откритите градски пространства като Централна градска част и двата парка, с цел да могат да се реализират маратони и отвън стадионите. Целта на сходна самодейност е повече хора да могат да се допрян до спорта и да бъдат привлечени от бягането, както и Русе да бъде разпространяван като спортна дестинация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР