На 20 април миналата година, малко след 10 часа, край

...
На 20 април миналата година, малко след 10 часа, край
Коментари Харесай

Излезе официалният доклад за самолетната катастрофа до Оризаре

На 20 април предходната година, малко след 10 часа, край пловдивското село Оризари се разрушава аероплан. Загиват двама души - 45-годишният водач от Пловдив Стефан Василски, притежател на авиоклуб в Белозем, и 17-годишният Валентин Аламански от Чирпан, напомня " Трафикнюз ".

Как и за какво се стигна до гибелта на младият мъж и опитния ас? Според оконачателният отчет на Специализирано звено за следствие на авиационни събития /СЗРАС/ не Стефан Василски, а малолетният Валентин Аламански е седял на лявата седалка на самолета - седалката на пилотиращия водач, и макар, че е нямал права на водач, точно той е пилотирал злополучният аероплан. Наред с това самолетът е бил претрупан и при неточност на водача елементарно може да се стигне до разпадането във въздуха, което в последна сметка се случи.

Трагедията се разиграва по време на развлекателен полет, който се извършва като самобитен привет към публиката на дрон съревнование. До момента се вярваше, че водач е Стефан, а на борда се качва Валентин, който мечтае да стане водач и попивал познания от опитния ас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР