На 20.11.2017 г. от 18.00 часа в Зала "Младежки дом"

...
На 20.11.2017 г. от 18.00 часа в Зала "Младежки дом"
Коментари Харесай

Общински съвет на децата създават в Стара Загора

На 20.11.2017 година от 18.00 часа в Зала "Младежки дом " ще се състои формалното основаване на Общински съвет на децата в Стара Загора, оповестяват от пресцентъра на общината.

В Съвета ще вземат участие 36 деца на възраст от 11 до 14 години, авансово определени на вътрешен кръг от ученическите препоръки на 16 учебни заведения.

Целта на новосъздадената конструкция е спомагателна поддръжка в областта на гражданското обучение, насочено към образуване на умения за решение на проблеми, произлизащи от действителни житейски обстановки.

Чрез присъединяване си в Общински съвет на децата учениците ще развият и усъвършенстват своите личностни качества - разпоредителност, ученолюбивост, усърдие, воля, непримиримост, автономия в усвояването на познания и работа в екип.

Младите хора на Стара Загора ще се научат да работят като дейни жители, виновни за своята среда и развиване, допринасяйки още в ранна възраст за организационното, културно и обществено развиване своята общественост и обществото като цяло. Форматът на Съвета остава с отворен темперамент и при предпочитание, и опция ще приема нови членове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР