На 20 000 афганистанци ще бъде предложено убежище във Великобритания,

...
На 20 000 афганистанци ще бъде предложено убежище във Великобритания,
Коментари Харесай

20 000 афганистанци ще могат да се установят във Великобритания

На 20 000 афганистанци ще бъде препоръчано леговище във Англия, оповестиха от министерството на външните работи на страната. Днес Народното събрание се събира изключително, с цел да разиска обстановката в Афганистан, съобщи БНР.

Британското държавно управление даде обещание да допусне хиляди бежанци от Афганистан през идващите години, откакто талибаните откриха надзор върху столицата Кабул. През първата година с изключение на 5 000 преводачи и личен състав, помагали на английските войски през годините, на Острова ще могат да се открият още 5 000 бежанци. Жени, девойки и други по-крайно нуждаещи се ще имат приоритет в новата скица.

Скоро се чака информация по какъв начин тъкмо ще стане кандидатстването за леговище, само че схемата е доста сходна на тази за бежанците от войната в Сирия, при която също 20 000 души пристигнаха във Англия от 2014 до 2021 година

Междувременно депутатите прекъснаха лятната си почивка и през днешния ден се събират на изключително съвещание в Народното събрание, с цел да обсъдят ситуацията в Афганистан. Очаква се министър председателят Борис Джонсън да изложи в Камарата на общините стъпките, които счита, че би трябвало да предприеме интернационалната общественост, с цел да предотврати филантропична рецесия в азиатската страна. Късно нощес Борис Джонсън разиска по телефона с американския президент Джо Байдън хода на евакуацията от Кабул.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР