На 2 юни в София ще се състои концертът на

...
На 2 юни в София ще се състои концертът на
Коментари Харесай

Иван Шопов и Авигея: Голяма чест е да подгряваме Thievery Corporation

На 2 юни в София ще се състои концертът на паметната американска тайфа Thievery Corporation. В дълго чаканото събитие, което ще се организира под намерено небе в Парка на Летище София, се включват също, от българска страна, музикалният експериментатор Иван Шопов и вокална група Авигея.
Иван Шопов и Авигея ще открият концерта и ще показват пред публиката албума си „ Канатица “ в нови модифицирани концертни, както и непредставяни до момента нови части.
Единство от приказни вокали, модерни бийтове, преминаващи през гамата на електронните стилове ambient, idm, nu-jazz, dubstep и drum and bass и съчетани с редица музикални принадлежности - дудук, китара, пиано, стоят в музикалната основа на албума „ Канатица “. Чрез високия си професионализъм и безгранично ентусиазъм, Иван Шопов и младите национални певици от Авигея претворяват вековното песенно изкуство на България в ново измерение и потвърждават, че музиката е най-светлия знак на българското съзнание. Тя e мост сред земното и неземното, връзката сред човек и космос, средство за извисяване.
Албумът „ Канатица “ ще бъде за първи път наличен за закупуване и на винилова грамофонна плоча, извънредно на събитието, а по-късно ще можете да се сдобиете с нея и онлайн отсам.
На 20 април Thievery Corporation издадоха десетия си студиен албум под името “Treasures from the Temple”, представляващ самобитно продължение на паметния албум на бандата от 2017 година “The Теmple of I & I “. Не е изненада и че кралете на лаунджа за следващ път потвърждават превъзходството си в света на самостоятелната музика, като новаторско съчетават downtempo, reggae, acid-jazz, dub, middle-eastern, electronica, bossa nova, trip-hop и какво ли още не.
Описван от критици като „ една от най-хубавите произведения “ на Thievery Corporation, албумът съдържа 12 композиции. В албума взимат присъединяване и добре познатата на почитателите на Thievery французойка LouLou Ghelichkhani, Mr. Lif, Sitali, Racquel Jones, Natalia Clavier и дългогодишният денсхол пионер Notch.
“Treasures from the Temple” може да бъде чут и поръчан тук.
***
Място на събитието: Парка на Летище София до Терминал 2.
Входът за събитието в Парка на Летище София, ще бъде построен в непосредствена непосредственост до изхода/входа на метро станцията, спирката на рейсове 84 и 184, както и паркинга на Терминал 2, а вратите за всички почитатели ще отворят тъкмо в 21:00ч. на 2 юни.
Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/189294721674848/
БИЛЕТИ:
Билети „ Ранно пиле “ на цена от 60 лева може да намерите единствено в магазин ЯКО (гр. София, ул. „ Граф Игнатиев “ №43).
Стандартни билети от 60/65 лева в цяла България от мрежата на Ticketportal.bg и на касите на билетопродавача в НДК, ОМV, На Тъмно, книжарници Booktrading и онлайн непосредствено от тук.
В продажба е и VIP пакет за концерта на цена от 120 лева, който дава право на почитателите предпочитан достъп, специфичен бадж за концерта, достъп до ВИП зоната, която ще е с директна видимост към сцената и обособен бар.
А ето каква споделиха Иван Шопов и Авигея преди шоуто:
- Освен брилянтния дебютен албум „ Канатица “, чакаме и нови нечувани до момента части, както и модифицирани версии на композициите от албума. Можете ли да ни разкажете малко повече за настоящите си планове?
Авигея: За нас музиката не се разказва с думи, тя се претърпява. Така че се надяваме напълно скоро да можем да споделим с публиката едно ново музикално преживяване.
Иван: В момента работим по ремиксирана версия на албума Канатица, в която музиката ни е пречупена през погледа на музиканти от целия свят. Тази версия на албума ще бъде оповестена публично напълно скоро, а дотогава работим по нови произведения във все по-смели направления.
Какво значи за вас това, да погрявате група от ранга на Thievery Corporation?
Авигея: Вълнуваме се!
Иван: За мен е сбъдната фантазия да застанем до толкоз огромни и опитни музиканти. Вълнението е необикновено!
Къде съгласно вас са допирните точки на пробната съвременна музика и достоверния фолклор?
Авигея: В основата стои достоверното, това е нашият корен. А актуалната музика се ражда, въодушевена от първоизточника.
Иван: В нашия план допирните точки са любовта ни към красивото и устрема ни да сме настоящи, без да забравяме от къде идваме. А огромната цел на сходен вид фюжън е обичайна музика да стигне до всички краища на света
Какво е възприятието да създаваш достоверна авторска музика във време на всеобща продукция?
Авигея: Чувство на храброст и задоволеност! Ние показваме себе си посредством музиката, нашето светоусещане. Именно това е и връзката с достоверната национална ария, която също се е раждала от душата на българина.
Иван: Да си самоуверен и хладнокръвен е главно качество в конкуренцията с всеобщото, само че също по този начин са нужни и доста обич към това което създаваш с цел да се чувстваш добре от резултата. Аз персонално се усещам удоволетворен и разпознаваем, работейки в тази посока.
Какво ви се желае да виждате и чувате повече на българската музикална сцена?
Авигея: Изпълнители, които имат ясно обръщение към публиката! Музиката е изкуство, посредством което поддържаме връзка на едно по-фино равнище. Прекрасно е, когато тази връзка е пълноценна.
Иван: Искрена музика, неподправена с клишета и фешън трендове. Когато създаваш музика от сърце мъчно можеш да попаднеш в тази клопка на преходното.
Какво си пожелавате за в бъдеще?
Авигея: Вдъхновение!
Иван: Пожелавам благополучие на Българския дух и обичаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР