На 2 юни 2022 г. България прие Северна Македония в

...
На 2 юни 2022 г. България прие Северна Македония в
Коментари Харесай

Дами и господа северномакедонци, научете се да уважавате България, вашето бъдеще зависи от нас

На 2 юни 2022 година България одобри Северна Македония в мач от Лигата на нациите. Двубоят в Разград приключи 1:1, само че поради поредицата от антибългарски изказвания на северномакедонски политици през последните години, бе значима реакцията ни като нация и по-конкретно какво ще е държанието на почитателите по трибуните. То бе пример за европейска приемливост - не си позволихме да освиркваме северномакедонския химн, демонстрирайки почитание към футболния противник и хората в югозападната ни съседка. Т.е. България сподели, че е цивилизована, европейска страна.

Вчера върнахме визитата. Срещата се игра в Скопие и спечелихме с 1:0. На нея участваха 15 000 северномакедонци. Те не бяха там да гледат футбол, а да покажат/докажат някакъв техен си “патриотизъм ” пред огромния брат.

Е, демонстрираха го освен пред нас, само че и пред Европа. Само че държанието им не се пояснява като национализъм в страните от Европейски Съюз, а като нецензурност и ксенофобия. Да си го кажем напряко - дами и господа северномакедонци, изложихте се! Много се изложихте, само че по-лошото е, че не го осъзнавате.

Ние, българите, ви възприемаме като по-малък брат, само че и нашата пословична добрина и гостолюбие си имат граници. Прочетете още един път, по-внимателно, историята на България и ще се убедите, че държанието ни по отношение на вас не е симптом за уязвимост, а знак на почитание, за какво в никакъв случай не сме се страхували от борби. Не водете борба с нас, не може да я спечелите! Не забравяйте, че влизането ви в по този начин бленувания от вас Европейски съюз зависи от нашето “Да! ”.

Мислите ли, че освиркването на “Мила Родино ” ще ви помогне да постигнете заветната цел? Абстрахирайте се от нелепостите на вашите политици и разберете, че България не ви е зложелател. Нима забравихте, че ние първи ви признахме за страна преди повече от 30 години.

Знаете ли, че по публични данни над 86 500 северномакедонци са взели българско поданство през последните 15 години? Това прави почти 5% от цялото ви население.

Запознати ли сте, че през 2020 година над 9000 ваши сънародници - деца, братя, сестри са кандидатствали и получили български паспорти?

Знаем, че част от вас не се възприемат като българи, само че сме ви ги дали, тъй като ви считаме за наши братя и сме подготвени да извиним някои ваши “лирически ” отклонения. Но не злоупотребявайте с толерантността и добрината ни към вас! Както знаете, България е страна от 681 година и в никакъв случай не си е променяла името. Вие го направихте, само че не под напън от България, а от друго място.

Разберете, до през вчерашния ден немалка част от българския народ искаше да ви види в Европейски Съюз, само че след снощната ви чутовна нелепост е съществено обезверен. Сега за нашите политици ще съставлява голяма компликация да ни потвърдят, че би трябвало да произнесем заветното “Да ”, колкото и парламентьори от Франция, Нидерландия и Съединени американски щати да упорстват за това.

Със снощното си държание вие пропиляхте златен късмет да ни докажете, че имате място в Европейски Съюз, защото сте се трансформирали към положително. Грешката ви е огромна, само че към момента не е съдбовна. Покажете, по сходство на вашите предци, че почитате и харесвате България. Сторите ли го, бъдете сигурни, че мечтаното от вас “да ” ви е обезпечено.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР