На 2 юли 2024 г.ще се проведередовниятприсъствен изпит по биология

...
На 2 юли 2024 г.ще се проведередовниятприсъствен изпит по биология
Коментари Харесай

Петима кандидат-студенти ще се състезават за едно място по медицина на изпита по биология и химия на 2 юли в МУ – Плевен

На 2 юли 2024 г.ще се проведередовниятприсъствен изпит по биология и химияза специалностите „ Медицина “ и „ Фармация “в Медицински университет – Плевен(МУ-Плевен).Над 800 кандидат-студентиса подали заявки за присъединяване в класиране.

 Петима кандидат-студенти ще се състезават за едно място по медицина на изпита по биология и химия на 2 юли в МУ – Плевен

Заявеният общ бройместазаприем по държавна поръчказа академичната2024/2025 година в двете специалности е 179, от които 120 за „ Медицина “ и59за „ Фармация “.Средно петима кандидат-студенти се състезават за едно място в компетентност „ Медицина “ и трима – за „ Фармация “. След запълването на местата по държавна поръчка, висшето учебно заведение ще разгласи и банкет на студенти платено образование.

На 2 юли претендентите ще заемат местата си от 8.00 до 8.30 ч. в изпитните зали на Ректората, Учебния корпус и Факултет „ Фармация “. Точно в 8.45 ч в зала „ Асклепий ” на Ректората ще бъдат изтеглени изпитните разновидности по биология и химия. Това ще стане в наличието на Академичното управление, ръководителите на комисиите за оценяване на конкурсните работи по биология и химия, ръководителя на Техническата комисия за банкет на кандидатстудентски документи, публицисти и родители.

За поредна година кандидатстудентският изпит по биология и химия се организира в един ден за специалностите „ Медицина “ и „ Фармация “. Изпитът е двукомпонентен с дълготрайност четири часа, без фиксиране на времето за показване по двете дисциплини. Максималният бал е 42 единици, а минималният бал – 24 единици. Класирането се прави по реда на желанията и по низходящ ред на бала, като водещ аршин е редът на посочената компетентност и по-късно балът.

Голяма част от зрелостниците се явиха през м. април на предварителния изпит по биология и химия за магистърските специалности „ Медицина “ и „ Фармация “ и ще вземат участие в класирането единствено с оценките от предварителната сесия. Тези, които се явяват и на постоянната изпитна сесия, автоматизирано ще вземат участие в класирането с по-високата оценка.

Повече информация за хода на кандидатстудентската акция можете да намерите на уеб страницата на МУ-Плевен в ПРИЕМ 2024:

https://www.mu-pleven.bg/index.php/bg/admission/bulgarian-students
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР